Miniatűr Bazilika az ország másik felén
Kultúra
2014. febr. 25.

<p style="text-align: justify;">A szarvasi Mini Magyarország makettpark a tavaszi bővítést követően már közel félszáz makettel várja majd a látogatókat. A parkban tucatnyi mozgó vasút- és hajó maketteket irányíthatnak a látogatók, és több épület is megszólal majd. Ez utóbbiak közé tartozik az Esztergomi Bazilika <a href="http://www.minimagyarorszag.hu/esztergomi-bazilika" target="_blank">élethű makettje</a> is, melyből Mindszenty József bíboros a Szabad Kossuth Rádióban elmondott 1956-os beszéde fog szólni.</p>

A többi maketthez hasonlóan a miniatűr Bazilika is igen jó minőségű fa, fém és műanyagok anyagok felhasználásával készült, így képes kibírni a környéken előfordulható legextrémebb időjárási viszonyokat is. A makettek építése 9 hónapon át tartott 12 szakember és 50 kivitelező munkás közreműködésével. A mini Bazilikából szóló Mindszenty-beszéd átesett digitális minőségjavításon, így az eredeti hangzás megmaradása mellett tökéletes hangzásúvá vált.

 

Bár maga a park Esztergomtól eléggé messze van, ha valaki a Tiszánál nyaral, érdemes ellátogatnia oda, mert egészen különleges élményt nyújt.

 

-mTz-

(forrás)