Tisztelt Kettőspince felett élő lakók! -alcím - (akik az Áfonyás utcán közelítik meg a 11-es utat)

Tisztelt Kettőspince felett élő lakók! -alcím - (akik az Áfonyás utcán közelítik meg a 11-es utat)

2014. 02. 25. 11:50

 -még egy alcím - (Fokozott figyelmébe ajánlanám annak a fiatalembernek, aki a minap egy Skoda gépjárművel utánam jött, és gyakorlatilag megfenyegetett a buszvégállomáson(!)

 

Akkor térjünk a tárgyra! Szeretném megkérdezni ezektől az emberektől, polgártársaimtól, miből gondolják, hogy a város, és az ország ezen a részén megváltoztak a közlekedési szabályok? Mert, nekem nagyon úgy tűnik, hogy gyakorlatilag az itt megforduló autósok 99%-a nem hajlandó megadni az elsőbbséget, a Lombos, és a Vadvirág utcából kihajtó autósok, kerékpárosok részére. Évek óta próbálom az amúgy más helyszínen, mindenki által teljesen természetes közlekedési szabályra felhívni az itt élők figyelmét, finoman fogalmazva nem sok sikerrel. A legdurvább eset a második alcímben éppen a napokban, konkrétan 2014. február 21.-én este történt, ahol az említett autós úgy ment el előttem, hozzáteszem kisfiával az anyósülésen, mintha az utca, amiből ki szerettem volna hajtani nem is létezne. Rádudáltam, rávillogtam, majd a megelőzése után, még neki állt feljebb, és visszavillogott rám a 11-es úton.

A többit már leírtam.

Ott éppen nem jutott eszembe, de akkor itt szeretnék reagálni a fenyegetésére, igaza van, legközelebb nem villogok, nem dudálok, egyszerűen érvényt szerzek az elsőbbségemnek.

Azt viszont ne felejtse el, hogy KI ÜLT A JOBB OLDALON MELLETTE?

Mert ez a lényeg!,

Saját gyermeke testi épségét teszi kockára, mert szerinte főútvonalon közlekedik! Amikor rákérdeztem, hogy ezt mi jelzi, hol látható ez a tábla, a válasza annyi volt, hogy a jelzett utca főútvonal, és nem tudom, hogy kivel kezdtem ki ???? Kikezdtem vele? Érdekes, nem emlékszem rá. Amúgy értik az indoklást, azért főútvonal, mert Ő azt mondja! Homo sapiens! Az értelmes ember!

Hozzáteszem ezzel nincs egyedül. Volt olyan hölgy, bár a hölgy talán rossz szó, aki nyomdafestéket nem tűrő módon oktatott ki, hova menjek, amikor rákérdeztem miért akart elütni? Mert, nem csak autóval, hanem kerékpárral is szoktam arra járni. Nem csak én, gyerekek is. A börtönt kockáztatják a vélt igazuk miatt?

Talán, azért alakult ki ez a téves elképzelés az itt élő emberekben, mert anno még ugye itt buszjárat is volt, ami szintén soha nem adta meg a jobbra lévő utcákból kihajtóknak az elsőbbséget. Ez jellemzi a buszsofőröket is(akiknek talán példát kellene mutatni), és a nagyobb tömeg értelemszerűen tekintélyparancsoló, amit messzemenően ki is használtak.

Végezetül szeretnék az 1%-ról is szót ejteni, mert így tisztességes, amikor szintén szóvá tettem az elfeledett elsőbbség megadását egy másik úriembernek, legnagyobb meglepetésemre bocsánatot, elnézést kért, és jelezte, hogy ezen túl jobban fog figyelni, amikor erre jár. Ilyen is van, sajnos nem ez a jellemző.

Érdekes, még is él itt olyan ember, aki ismeri a közlekedési szabályokat? Természetesen az önkormányzatnak írt levelemre választ nem kaptam, amiben szerettem volna, ha egy egyenrangú útkereszteződés táblával levédenék az említett két utcát, persze miért lenne ez fontos dolog, majd ha valaki meghal, vagy egy súlyos baleset történik az adott úton, utána talán az illetékesek is észbe kapnak. Amikor más késő. Melyik országban élünk? Angliában?

Jelenleg az adott útszakaszon közlekedők 99%-a szerint igen!

Isten óvja a királynőt!

2014. 03. 03. 16:07

Igen, talán szerencsésebb lett volna ha azt írom, hogy a Kettőspince bejárónál.

Ennek ellenére, inkább az arrogancia zavar, ami süt az ott közlekedő emberekből. 99%-uk teljesen komolyan gondolja, hogy neki van elsőbbsége. Ez lenne a kérdés, vajon miért?

A rossz látási viszonyok meg nem mentesítenek, a KRESZ figyelmen kivűl hagyása miatt.

Nem táblákra van szükség, hanem intelligenciára, és toleranciára!

 

2014. 02. 27. 2:13

Hát most rá kellett keresnem, hogy hol is van a városban ilyen nevű utca...

 

Viszont ebben a felvetésben abszolút van valami, nekem egy másik hely az, amire idővel rá kellett döbbennem, hogy jobbkezes.

A Vaskapui úton felfelé menet a Szent János Kúti út is jobb kéz felől esik, és ott is érvényes a jobbkéz-szabály, pedig nem tudom, hányan mennek ott felfelé emiatt körültekintően. Én sem mentem, amíg egyszer nem szóltak. Az az igazság, hogy az az út nem rég még egy kis földutacska volt, és márcsak a burkolat miatt is egyértelmű volt, hogy a Vaskapui út az elsőbbrendű. Talán még tábla is volt, ki tudja.

De most tényleg jobbkezes lett a kereszteződés, ami egy teljes non-szensz szabály, illetve jó szabály, de egy táblával azért nem ártana jelezni. Nekem anno úgy tanították, hogy úgy vezessek, hogy mindig figyeljem, hogy a keresztező utca végén van-e esetleg egy tábla. Ezt mondjuk sötétben, esőben... szóval talán mégiscsak jobb lenne egy táblával jelezni minden ilyen helyszínt.