Retikült loptak a tolvajok – sebesen meg is lettek
Bulvár
2014. febr. 18.

<p style="text-align: justify;">Két fiatal srác egy női retikült tulajdonított el egy esztergomi asszonytól fényes nappal az utcán. Természetesen ez eléggé feltűnő jelenség volt az arra járó gyalogosoknak, így a két tolvajt gyorsan el is fogta a rendőrség.</p>

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 20 és egy 21 éves esztergomi férfi ellen, akik a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. február 17-én Esztergomban egy asszony kezéből kitépték a táskáját és elmenekültek vele. A bűncselekményt többen is látták, akik a tettesekről részletes személyleírást adtak a rendőröknek.

 

Az egyenruhások városszerte keresték a két férfit, végül a bolttól nem messze a járőrök felfigyeltek kettő, a kapott személyleírásnak megfelelő fiatal férfira. Tudták, hogy őket kell elfogniuk, egyikük kezében ugyanis ott volt az eltulajdonított táska. A 20 éves F. Jánost és 21 éves S. Zoltánt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

F. János elismerte, hogy ő tépte ki a sértett kezéből a táskát és azt is, hogy nem ez volt az első bűncselekmény, amit elkövetett. F. Jánost az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását, míg S. Zoltán szabadlábon védekezhet az ellene folyó büntetőeljárás során.

 /KEMRFK/

(forrás)