A TEV feljelenti Pörzse Sándort
Közélet
2014. febr. 17.

<p style="text-align: justify;">Mint arról már több napilap is beszámolt, a Jobbik 2014. február 14-én az esztergomi zsinagógában tartott lakossági fórumot. A zsinagóga épülete előtt tüntetést szerveztek civilek, hogy hangot adjanak tiltakozásuknak amiatt, hogy a hajdani esztergomi zsidók imaházában, egy neonáci párt tart kampányrendezvényt. Tétényi Éva polgármester korábban nyílt levélben jelezte, hogy nincsenek jogi eszközei az esemény betiltására, de a tüntetők szerint ez az esemény nem több egyszerű provokációnál. Többen közülük megpróbáltak bejutni az épületbe, füttyel és kiabálással adva hangot véleményüknek.</p>

A kint zajló eseményekkel kapcsolatban Pörzse Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője a zsinagóga épületében – egyebek mellett – ezt mondta:

 

„ . . egyszer már, úgy lejátszhatnánk ezt. Nem? Tényleg, Ők nem szeretnek minket, mi nem szeretjük Őket. . . És ahogy ez nagyapáink idejében volt. Nem? Na, jó, nem is volt ekkora szájuk. . .”

 

Ez a megnyilatkozás jól illeszkedik azok sorába, melyben a Jobbik képviselői kívánatosnak tartják a zsidóság listázását, melyben a tiszaeszlári vérvádat emlegetik az Országházban, melyben nyilvános ünnepségeken kétségbe vonják a holokauszt megtörténtét. A Tett és Védelem Alapítvány minden ilyen esetben a jog teljes eszköztárát felvonultatva kíván érvényt szerezni a vonatkozó, hatályos jogszabályoknak, ezért újabb feljelentés tesz a Jobbik egyik parlamenti képviselője ellen.

 

Forrás: tev.hu

Fotó: MTI

(forrás)