Vona: nem a Jobbik felel a holokausztért
Közélet
2014. febr. 17.

<p style="text-align: justify;">Nekünk semmiféle szégyellnivalónk nincs a magyar zsidóság előtt, nem a Jobbik felel a holokausztért - mondta a párt elnöke, miniszterelnök-jelöltje a pénteki esztergomi sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy nem érzi-e problémásnak lakossági fórumot tartani egy volt zsinagógában, amelyet ma művelődési háznak használnak.</p>

"Felháborítónak tartom, hogy a holokauszt emlékére való hivatkozással Magyarországon hisztériakeltés folyik, a magyar társdalom egy jelentős részét egyfajta mesterséges bűntudatkeltéssel hiszterizálják"- tette hozzá Vona Gábor.

 

Az elnök rámutatott, akkor kellett volna visszamondani a rendezvényt, ha szégyellnivalója lenne a zsidóság előtt. "Nincs ilyen, tiszta lelkiismerettel vagyok ebben a művelődési házban" - tette hozzá Vona Gábor.  A politikus elmondta, nem tudják elfogadni, hogy a Jobbik és szimpatizánsai másodrendű pártja és másodrendű állampolgárai legyenek a magyar közéletnek.

 

Vona Gábor kérdésre válaszolva kijelentette, nem érthető azok felháborodása, akik szerint itt nem kellene fórumot tartani.

 

"Törvényesen működő magyar párt vagyunk, semmilyen magyar állampolgár között nem teszek különbséget faji, etnikai hovatartozás kapcsán" - szögezte le a Jobbik elnöke, akit a lakossági fórumon teltház várt a kétszázharminc embert befogadó teremben.

 

/MTI/

/Fotó: MTI -  Koszticsák Szilárd/

(forrás)