Akiknek nem ajánlhatjuk fel adónk 1 %-át
Gazdaság
2014. febr. 17.

<p style="text-align: justify;">Idén több esztergomi szervezetet és intézményt is letiltott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon listáról, melyen azok a kedvezményezettek szerepelnek, akiket támogathatunk a személyi jövedelemadónk 1 százalékának felajánlásával.</p>

A letiltás okai a következők lehetnek:

 

A kedvezményezett nem küldte meg az állami adóhatósághoz a 2008., 2009., 2010, vagy 2011. rendelkező évre vonatkozóan az adott évben január 01. és december 31. között részére átutalt szja 1%-os összeg felhasználására vonatkozó adatokat tartalmazó (08, 09, 10 vagy 11KOZ számú) elektronikus közleményt.

 

A kedvezményezett a közleményében számszaki hibás adatokat közölt, vagy nem az elszámolandó összeget szerepeltette, és az állami adóhatóság által az adatok javítására kitűzött határidőt elmulasztotta.

 

Az állami adóhatóság az átutalt szja 1%-os összeg közcélú tevékenységnek megfelelő felhasználásának az ellenőrzése során megállapította, hogy a kedvezményezett a közleményében valótlan adatot közölt.

 

A letiltott alapítványok:

  • Bottyán Alapítvány, mely 1992 óta támogatja az iskola tehetséges diákjait.
  • Esztergom Belvárosi Plébánia Templomfelújító És Fenntartó Alapítvány, mely a Belvárosi Templom helyreállításán dolgozik.
  • Gyermek Kert Szociális És Kulturális Alapítvány, mely hátrányos helyzetű és problémás fiatalok nevelésével foglalkozik.
  • Komárom-Esztergom Megyei 104 Mentőalapítvány
  • Malom Művészeti Műhely Egyesület
  • Pro Aqua Alapítvány, mely a magyarországi ökológiai gondolkodást és kultúrát fejleszti, és jelenteti meg a Vízügyi Közlemények című kiadványt
  • Sport Mindenkiért Alapítvány, mely a diák- és tömegsportok megrendezését támogatja és segíti

Forrás: http://www.nav.gov.hu

 

(forrás)