Megyes nem indul a parlamenti választásokon sem
Közélet
2014. febr. 10.

<p style="text-align: justify;">Elfogadta a Fidesz választmánya a kormánypártok országos listáját, amelyet Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök vezet az április 6-i parlamenti választáson - jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.</p>

A lista jelenleg 150 nevet tartalmaz, de az országos választmány felhatalmazást adott a Fidesz elnökségének és választási előkészítő bizottságának, hogy ha kell, újabb jelölteket vegyenek fel rá - közölte Kósa Lajos, hozzátéve, hogy minden egyéni jelöltjük rajta van a listán.

 

A Fidesz honlapján közzétett listáról kiderül: várhatóan nem lesz tagja a következő parlamentnek a mostani kormánypárti képviselők közül mások mellett Ékes Ilona, Horváth János, az Országgyűlés jelenlegi korelnöke, Illés Zoltán környezetügyi államtitkár, Iván László, a Fidesz nyugdíjas- és Kontur Pál, a párt munkástagozatának elnöke, Koszorús László, Kupper András, Lanczendorfer Erzsébet, Lukács Tamás, aki eddig az emberi jogi bizottságot vezette a parlamentben, Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere, Pálffy István, Szabó Erika, a közigazgatási tárca államtitkára és Wittner Mária sem.

Emellett azok a jelenlegi polgármester-képviselők sincsenek a listán, akik már korábban jelezték, hogy - tekintettel az új összeférhetetlenségi szabályokra - nem parlamenti, hanem önkormányzati posztért indulnak 2014-ben. Így például Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, a XII. kerület polgármestere, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és a főváros VIII. kerületét vezető Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 

/MTI/

(forrás)