A választás tétje a családi terhek további csökkentése
Közélet
2014. febr. 7.

<p>A választás tétje, hogy tovább csökkenthessük a családok terheit, tovább építhessük Magyarországot - mondta Kontrát Károly államtitkár az esztergomi sportcsarnokban tartott telt házas rezsifórumon csütörtök este.</p>

"Április 6. sorsdöntő dátum, arról döntünk, hogy végleg leszámolunk a múlt elhibázott politikájával, Gyurcsány örökségével, folytatjuk a családok terheinek csökkentését és talpra áll Magyarország" - jelentette ki az államtitkár.

 

A politikus ismertette az Országgyűlés által csütörtökön elfogadott harmadik rezsicsökkentésről szóló intézkedéssorozat számait, ezt megtapsolta a hallgatóság.

Kontrát Károly elmondta, a rezsicsökkentéssel 240 milliárd forintot takarítottak meg a családok, és ez a pénz hiányozni fog a multik zsebéből. A törvényhozók számára nincs felemelőbb érzés, mint a választópolgárok érdekeit szolgáló döntés meghozatala - utalt az államtitkár parlament csütörtöki ülésnapján elfogadott intézkedésekre, majd hozzátette: "nem ez volt az utolsó. Folytatjuk, annyit ígérhetek!"

 

Völner Pál államtitkár, Dorog és Esztergom térségének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje a fórumon elmondta, hogy a választókerület 24 ezer aláírással szavazott bizalmat a rezsicsökkentés folytatásához. A politikus szimbolikusnak nevezte a rezsicsökkentés ügyét, amellyel mindenkihez el tudtak jutni, és csökkentették a magyar fogyasztók kiszolgáltatottságát az energiacégeknek.


"Ma szavaztunk a rezsicsökkentés harmadik üteméről, és a parlamentben nyolcan szavaztak ellene. Az a személy is közéjük tartozik, akit mások szerint szabadítónak ide küldtek a nyakunkra" - mondta Völner Pál Vadai Ágnesre célozva, akit a DK indít Dorog és Esztergom körzetében az országgyűlési választáson.

 

A fórumon szót kapott a 88 éves Buzánszky Jenő. Az Aranycsapat tagja megjegyezte: "szavazattal próbáljuk megoldani, hogy előrelépés legyen, előbbre tudjunk jutni".

 

A szervezők közlése szerint a fórumon több mint 450 résztvevőt regisztráltak.

 

/MTI/

(forrás)