Egyre kevesebb megyére van kiadva riasztás
Bulvár
2014. febr. 2.

<p style="text-align: justify;">Több megyében mérsékelték vagy visszavonták az ónos eső miatt kiadott riasztást. Budapesten citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben, a legmagasabb fokú, piros riasztás már sehol sincs kiadva.</p>

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtti veszélyjelzése szerint Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megye teljes területén, valamint Somogy, Fejér és Pest megye több járásában továbbra is narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben. Ezeken a területeken a következő órákban is tartós ónos esőre kell készülni.

 

A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunántúlon, illetve délelőtt még néhol a Duna vonalában - egyre inkább gyengülő intenzitású - ónos eső várható, eleinte még többfelé erős jegesedéssel. A legtovább a nyugati megyékben valószínű tartósabb ónos eső.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kétlépcsős veszélyjelzési rendszere szerint először figyelmeztetést adnak ki azokra a megyékre, amelyekben a nap folyamán veszélyes időjárási események várhatók. A riasztás kiadása azt jelzi, hogy az adott területen már a következő órákban számítani kell a jelzett veszélyes időjárási jelenségekre.

 

Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém, Zala, Fejér és Pest megye területén várható még a nap folyamán többórás ónos eső. Ezeken a területeken másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyében is várható még gyenge ónos eső, ezért ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

 

/MTI/

/kép: idokep.hu/

(forrás)