A Művelődési Házban gyűlne a Jobbik
Közélet
2014. jan. 31.

<p style="text-align: justify;">Gál Tamás, az MSZP esztergomi elnöke nyílt levélben kérdezte Tétényi Éva polgármestert arról, hogyan kívánja megakadályozni, hogy a Jobbik politikai rendezvényt tarthasson a város (volt) zsinagógájában. - olvasható az Index írásában.</p>

„A tudomásomra jutott, hogy a Jobbik az esztergomi zsinagógában 2014. február 14-én politikai rendezvényt kíván tartani! A holokauszt áldozatai emlékének, a túlélők érzelmeinek méltatlan, rút és cinikus megcsúfolása a rendezvény színhelyének megválasztása!” – kezdi levelét Gál.

 

Esztergom egyetlen zsinagógáját a második világháború óta már nem zsinagógaként használják, 2006-ban vette meg az önkormányzat, azóta művelődési házként, konferenciateremként működik.

 

Váczy- Hübschl István, Tétényi Éva kabinetfőnöke az internetes portál megkeresésére elmondta: „A város polgármestere közvetlenül nem szólhat bele a művelődési ház működésébe. Erre a képviselő-testületnek lenne hatásköre, amely viszont fideszes többségű, így döntő szava a Fidesz-frakciónak lehet.”

 

Maronka Csilla, a Művelődési Ház ügyvezetője pedig azt mondta az Indexnek, hogy az épületben működő kamaratermet rendszeresen kiadják rendezvényekre, ezzel termelve meg az intézmény bevételének egy részét. Elmondása szerint az épületben már Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és fideszes politikusok is tartottak lakossági fórumot.

 

A teljes írás ide kattintva olvasható.

 

 /Fotó: MTI - Kovács Attila/

(forrás)