Mégis Bagó Lajos az Együtt-PM/DK/MSZP esztergomi jelöltje
Közélet
2014. jan. 23.

<p>Komárom-Esztergom megye 2. számú választókörzetében visszalépett az országgyűlési választáson való indulástól Jónás László, a DK jelöltje - ezt az érintett a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra.</p>

Úgy döntöttem, nem vállalom... A béke és nem a harc embere vagyok! Esztergom és a KEM II. választókörzete jövendő országgyűlési képviselőjének sok sikert, és jól teljesített feladatot kívánok!" - olvasható a bejegyzésben.

 

Esztergom és Dorog térségében korábban az Együtt-PM-es Szilágyi László indult volna az ellenzék jelöltjeként, azonban a baloldal választási megállapodása alapján a körzetben a DK kapta a jelöltállítás jogát, és Jónás László személyét hagyták jóvá a párt január 18-i közleménye alapján.

   

A közösségi oldalakon néhány napja olyan felhívás tűnt fel, miszerint sok baloldali szimpatizáns nem szeretné, hogy Jónás László induljon Esztergomban, ezért arra buzdították egymást, hogy írjanak Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek új jelölt állításáért. Jónás László korábban a MIÉP-ben politizált, majd az MDF esztergomi alelnöke volt, és a párt országgyűlési képviselő-jelöltjeként indult a 2010-es választásokon.

 

A DK választókerületi elnöke, Manga Gyula elmondta, szerdán megyei értekezletet tartottak és új képviselő-jelöltként Bagó Lajost, az esztergomi DK ügyvezető alelnökét javasolták az elnökségnek; személye azonban csak az elnökség jóváhagyó döntése után válik hivatalossá.

 

Bagó Lajos 27 éve Bajóton él, 23 évig dolgozott tűzoltóként, a Parlament tűzoltó parancsnokaként ment nyugdíjba.

 

/MTI/

(forrás)