Egy amnéziás tolvaj hányattatásai
Bulvár
2014. jan. 23.

<p>Évekig bujdokolt az a férfi, akit két rendőrkapitányság is körözött amiatt, mert elektronikai cikkeket tulajdonított el még 2009-ben egy piliscsévi családi házból. A 27 éves S. Gergő miután rendőrkézre került, nem tagadta a bűncselekményt, egyszerűen csak közölte a kihallgatáson, hogy alig emlékszik bármire a rablás estéjéről…</p>

Kettő elfogatóparancs volt érvényben S. Gergő ellen. Kereste őt a Budaörsi Rendőrkapitányság és a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya is. Utóbbi lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mely 2009. július 27. és július 31. között. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint S. Gergő befeszítette egy piliscsévi családi ház ajtaját, majd az ingatlanból eltulajdonított különböző műszaki cikkeket.

 

A sértett 2009. július 31-én fedezte fel a betörést, miután családjával hazaérkezett a nyaralásból. A rendőrök a nyomrögzítést követően széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Így derült ki, hogy a 27 éves férfi a házból ellopott GPS-t, korábbi adósságai rendezése céljából, egy kocsmárosnak ajánlotta fel. Akkora már az egész falu tudta, hogy egyikükhöz betörtek. Erre S. Gergő figyelmét is felhívta az italozó tulajdonosa, így a férfi az eltulajdonított értékeket, a GPS kivételével, visszavitte a sértettnek. A tulajdonos ennyivel nem elégedett meg, feljelentést tett a rendőrségen és kérte S. Gergő felelősségre vonását.

 

A rendőrök keresték a betöréssel gyanúsítható férfit, de ő addigra elhagyta a falut és ismeretlen helyre költözött. 2009. augusztus 5-én a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene. S. Gergő éveken át bujkált a hatóság elől. Egy ideig Budapesten lakott, majd Franciaországba szökött. Végül 2014. január 22-én Máriahalmon elfogták a dorogi rendőrök. Előállítását követően az egyenruhások kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, mely pozitív lett. Ezt követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, bár nem emlékezett annak minden részletére.

 

Arról vannak emlékképei, hogy a betörés napján buliban volt és arról is, hogy ébredést követően táskája tele volt műszaki cikkekkel. S. Gergő ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A gyanúsított az ellene folyó büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

 

/KEMRFK/

(forrás)