Közeleg a tél
Bulvár
2014. jan. 23.

<p style="text-align: justify;">Az ország keleti részében beköszöntött a tél, több területen havazik - közölte az Útinform csütörtök reggel. Míg az ország nyugati részén tegnap volt, a Jászság, a Hortobágy, a Hajdúság és a Nyírség területén ma van erős havazás. Eger körzetében és a Mátrában hódara hull. Gyengén havazik az M3-as és az M35-ös autópálya mentén is. Esztergom és környékén a látásviszonyokat rontó köd várható. </p>

Az érintett körzetekben a fő- és mellékutakon vékony rétegben havas vagy latyakos a burkolat az Útinform tájékoztatása szerint. A Duna vonalától keletre szinte mindenhol vizes, vagy sónedves az utak felülete.

 

A Dunántúl nyugati peremén is sónedves a burkolat, míg Vasvár környékén nyálkás szakaszokra kell számítani. A megelőző szórásnak köszönhetően lefagyás nem alakult ki, bár a levegő hőmérséklete fagypont alá csökkent.

 

Néhol párás a levegő, köd csak Békéscsaba körzetében zavarja a közlekedést. Párásság miatt korlátozott a látás Esztergom, Jászberény, Debrecen és Nyírbátor körzetében.

   

/MTI/

 

(forrás)