Sorozatos győzelem a lábtenisz kupán
Sport
2014. jan. 8.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Pézsa Tibor immáron 5. alkalommal, idén is megrendezte a Dr. Magyar Györgyről elnevezett páros lábtenisz kupát. Két kategóriában lehetett nevezni úgy, mint a 120 év alatt és felett  (a csapattagok összéletkorának kellett meghaladnia a 120 éve – hírszerk.). Elmondható, hogy ez a rendezvény volt eddig a legnívósabb és legérdekesebb, hiszen rekordszámú páros nevezett és bővült azon városok száma, ahonnan érkeztek a rendezvényre.</p>

 

Esztergom, Dorog, Muzsla, Párkány, Vác, Almásfüzitő, Komárom és Balassagyarmat versenyzői indultak.

December 27-én zajlottak a 120 év feletti kategória mérkőzései. Összesen 7 páros képviseltette magát és elmondható, hogy végig magas színvonalú és ádáz küzdelem volt az összes mérkőzésen. A színvonalról annyit, hogy például a tavalyi győztes párkányi Tóth – Erdős páros idén a 6. helyen végzett. Most is, mint eddig mindig indult Dr. Magyar György, aki 75 évesen is remek erőben van és hol Osvald Zsolttal, hol Bognár Miklóssal az oldalán a 4. helyen végzett. Az első három helyet olyan párosok szerezték meg, akik remek színvonalat képviselnek és először indultak versenyen.

 

120 év feletti kategória végeredménye:

1. Gaál Endre – Hoffer Miklós (Balassagyarmat)

2. Dr. Horváth Sándor – Kiss László (Vác)

3. Néveri András – Kelemen Gábor (Vár)

4. Dr. Magyar György – Osvald Zsolt – Bognár Miklós (Esztergom)

5. Drapák Károly – Haitman Marian (Muzsla)

6. Tóth József – Erdős László (Párkány)

7. Baranya István – Somogyi Mihály (Esztergom)

December 27-én és 28-án zajlottak a 120 év alatti kategória mérkőzései. A benevezett 13 párost a szervezők 3 csoportba (2 x 4 és 1 x 5) sorsolták, ahonnan körmérkőzések után a csapatok első 2 helyezettje jutott a döntőbe, összesen 6 páros. Már a selejtezők során bőven voltak meglepetések, hiszen a tavalyi második Dobsik – Vodicska páros elvérzett már a selejtezőben, de ide jutott egy Almásfüzitői páros is (Tóth – Dupcsik), akiket sokan akár végső győztesnek is tippeltek volna.

 

A döntőben a szervezők a 6 párost 2 x 3-as csoportba sorsolták (a játékosok húzták magukat ki). A csoportküzdelmek során kezdett kikristályosodni a lehetséges döntő, hiszen a tavalyi győztes páros Osvald – Kovács minden mérkőzését nyerte, egész nap magabiztosan játszottak, bár a döntőbejutásért majdnem botlottak egy fiatal esztergomi (Besey – Válent) páros ellen, de végül behúzták a meccset.

 

A másik esélyes páros, akik szinte mindig döntőbe jutottak (Stedra – Kurucz) egyszer szenvedtek vereséget, de így is bekerültek az idei fináléba. Érdekes és színvonalas döntő ígérkezett és nem is csalódtak a szurkolók, bár a nagy küzdelem elmaradt. Az Osvald – Kovács páros meglehetősen magabiztosan (21 – 16 és 21 – 14) nyert 2 : 0 arányban és szerezte meg sorozatban 3-szor az első helyet. Feltétlenül dícséretet érdemel a 2. Stedra – Kurucz páros is, hiszen mindig ott vannak az élen. Külön kell említeni a 3. helyezett párost Csósza Tamás – ifj. Csósza Tamás (apa – fia) akik végig jól játszottak és küzdöttek, üde színfoltja voltak a versenynek úgy mint az esztergomi fiatal focisták (Besey – Válent) akik végül negyedikek lettek, ami nagyon dícséretes.

 

120 év alatti kategória végeredménye:

1. Osvald Zsolt – Kovács István (Esztergom)

2. Stedra Zsolt – Kurucz Ferenc (Verőce)

3. Csósza Tamás – ifj. Csósza Tamás (Verőce)

4. Besey Dániel – Válent Krisztián (Esztergom)

5. Tarjáni Zoltán – Varga László (Esztergom)

6. Pál György – Sóron Tibor (Esztergom)

 

/FC Esztergom/

(forrás)