Medhotel nyílik Esztergomban
Egészségügy
2014. jan. 7.

<p style="text-align: justify;">Már tavaly tavasszal volt szó az 1,4 milliárdból (870 millió forintnyi uniós támogatással) épülő 4 csillagos Egom MEDHOTEL-ről. A tehetősebb nyugati, szlovák és magyar, gyógyulni kívánó vendégeket váró egészségügy intézményről pedig tavaly év végén tartottak egy konferenciát a Vármúzeum Lovagtermében, melyen több érdekes információ is kiderült a projektről.</p>

 „Az EGOM Medhotel egy olyan négycsillagos szálloda lesz, amely egyrészt kiemelkedő, minőségi egészségügyi szolgáltatásokat nyújt vendégeinek, másrészt a Közép-dunántúli Régió sajátos kulturális örökségére, illetve természeti értékeire építve, és azokat hangsúlyozva nyújt magas színvonalú szállodai, turisztikai szolgáltatásokat - mindezt a hazai szakemberek, és környékbeli vállalkozók együttműködésével, magyar alapanyagok és eszközök felhasználásával.” - tudtuk meg az előadáson. Elhangzott, még, hogy a „Medhotel létrehozására egyre nagyobb igény mutatkozik, mivel a várólisták bővülése a beteg emberek nagy többségét arra kényszeríti, hogy a privát egészségügyi ellátást vegye igénybe a gyógyulása érdekében, egybekötve a pihenéssel és az ezzel járó regenerálódással. A magánintézmények többségében a beavatkozások, diagnosztikai és terápiás eljárások megfizethetők, és fokozódó piacképes kereslet van rájuk hazai és külföldi viszonylatokban is.”

 

A 2015-ös év elején átadni tervezett intézmény egy gyógy- és wellness szálloda lesz, benne 23 szobával (4 apartman és 19 kétágyas szoba). Az egészségügyi szolgáltatásokat kiegészítő terápiás és rekreációs lehetőségeket (pl. elektroterápia, gyógytorna, gyógymasszázs), kozmetikai és kozmetológiai kezeléseket, valamint alternatív mozgás-, és masszázsterápiákat, illetve külső programokat (pl. városnézés, kirándulás) kínál majd.

 

Az intézmény I. és II. emeletén helyezkednek majd el az egészségügyi szolgáltatás helyiségcsoportjai, elválasztva a hotelszolgáltatástól. Elsődleges szempont a betegek komplex vizsgálatának és a szűrés feltételeinek megteremtése, ezért szakmánként biztosítva lesznek a vizsgáló és kezelő helyiségek a „Szakmai Minimum rendeletekben” meghatározott feltételekkel. A vizsgáló és kezelő helyiségek alapterülete 18-24m² lesz a szabványoknak és előírásoknak megfelelően. Az orvosi szakma általános szabályaira tekintettel sürgősségi labordiagnosztikát is kialakítanak majd. Az általános kémiai, hematológiai és citológiai laboratóriumi hátteret a Vaszary Kolos Kórház labor-diagnosztikai egységével kötött megállapodás keretében kívánják biztosítani.

A páciensek az intézményt saját gépkocsival, busszal vagy előzetes egyeztetés után a klinika személyszállító kisbuszával közelíthetik majd meg. A súlyos, és a fekvőbetegek szállítását, útközben történő biztonságos ellátását saját mentőgépkocsival fogja biztosítani az intézmény. Az Országos Mentőszolgálat mentőautóit csak életveszélyes esetek szállítására használhatják majd. A tervezett mentőgépkocsi felszereltsége hasonló lesz az OMSZ rohamkocsikhoz.

Az épület 3. és 4. szintjén 4 csillagos gyógy-, és wellness szálloda fog üzemelni, ami az orvosi területtől elszeparáltan, külön is megközelíthető lesz.

A szálloda főbb paraméterei:

  • 23 szoba (4 apartman, 19 kétágyas szoba)
  •  magas színvonalú, minőségi bútorok a kényelem érdekében
  • TV, wifi és telefonhálózat kiépítéssel
  • Szobaszerviz és 24 órás portaszolgálat
  • Wellness részlegen finn szauna, gőzkabin, sókamra
  • Pihenő ülőmedence
  • Tematikus szauna programok

Éttermi szolgáltatások

  • A’la carte és svédasztalos étteremi kiszolgálás
  • Diétás és kulináris menüválaszték
  • Nem szállodai vendégeknek napi menü fogyasztásának lehetősége, valamint kiszállítások vállalása
  • Bár italkínálatában minőségi és egészséges italok fogyasztásának lehetősége (gyógyteák, turmixok, zöldség és gyümölcslevek)

 

 

Szállodai szolgáltatások:

  • Egészségügyi szolgáltatásokat kiegészítő terápiás és rekreációs lehetőségek (elektroterápia, gyógytorna, gyógymasszázs, testkezelések, egzotikus masszázs, stb.)
  • Kozmetikai (arc, test) és kozmetológiai kezelések, valamint manikűr-pedikűr szolgáltatások
  • Alternatív mozgás-, és masszázsterápiák (gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt)
  • Külső programok (városnézések, kirándulások, stb.)

 

-mTz-

 

(forrás)