Kétszázötven nehéz sorsú kisgyerek kapott ajándékot
Egyház
2013. dec. 23.

<p style="text-align: justify;">Összesen kétszázötven kisgyermeknek készült karácsonyi ünnepséggel és meglepetés ajándékokkal az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász. Az ajándékokat Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete adta át</p>


Zsúfolásig megtelt a budapesti Magyar Szentek Temploma vasárnap. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász kétszázötven nehéz sorsú kisgyermeket látott vendégül, és meglepetés ajándékokkal is készültek. Minden csomag más-más ajándékot rejtett.

„Lovas könyvek, nagyon szeretem a könyveket és a lovakat, meg vannak még ilyen plüssállatok azok is tök jók” - mondta Szabó Boglárka Zsuzsanna.

A gyerekek mellett a szülők is nagyon örültek az ajándékoknak, sokan nem tudnának különben mit tenni a karácsonyfa alá.

„Nagyon nagy segítség, amit nyújt, mert most várjuk a nyolcadik gyereket - hét lány után egy kisfiút, ha minden igaz - és az idei karácsony pont úgy alakult, hogy a gyermekeknek új ágyat hoz a Jézuska és ezért más ajándékra nem tellett, úgyhogy ez kerül majd a fa alá, ami tényleg nagyon nagy segítség” – mondta Szabóné Dénes Katalin.

Az ajándékok kiosztásában a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete is segített. „A gyerekek mosolyognak, sőt van, aki türelmetlen, hogy az ő nevét még nem olvasták fel és itt áll és várja, hogy már mondja a nevét és, hogy mit jelent? Jót tenni jó” – fogalmazott Mádl Dalma-jószolgálati nagykövet.


Budapest, 2013. december 22. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász karácsonyi ajándékainak átadása a Magyar Szentek Templomában Budapesten 2013. december 22-én. Összesen 250 kisgyermek kapott ajándékot Erdő Péter bíborostól és Mádl Dalmától, a Karitász jószolgálati nagykövetétől. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


A Gyermekek a gyermekekért ünnepségen Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úgy fogalmazott: ha Jézus Krisztus áll az életünk közepén, akkor meghittségben, szeretetben mi is együtt tudunk lenni és az a szeretet eljut olyanokhoz is, akik egyedül töltik a karácsonyt.

„Legyen Jézus az életünk középpontja, legyen ő az, aki átalakítja az életünket és akkor a karácsony melegsége, a karácsony szeretete kilép a lakásunk falai közül, eljut az emberekhez, kilép az ünnepnapok határai közül és beragyoghatja egész életünket"- mondta Erdő Péter.

A Katolikus Karitász munkáját idén a közmédia is támogatta, a Jónak lenni jó! akcióban csaknem százhúsz millió forintnyi támogatás gyűlt össze, de a szervezet adományvonala továbbra is él: a 1356-os telefonszámon hívásonként ötszáz forinttal lehet támogatni a karitászt.


/hirado.hu/
/Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

(forrás)