Állami kitüntetés az Árpád-házi fenntartóinak és az igazgatójának
Egyház
2013. dec. 22.

<p style="text-align: justify;">Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára állami kitüntetéseket adott át Esztergomban 2013. december 21-én. Az államtitkár a rendezvény keretében a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerte el a Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulatának tagjait.</p>

Hölvényi György a sok évtizedes egyéni és személyes tevékenységének elismerésére Zalán Katalint, M. Luciana nővért és Veszely Zsuzsannát, M. Cariras nővért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki. Chalupa Zoltán az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola elindításában tett kitartó munkájáért Magyar Arany Érdemkeresztet kapott.

 

Az esemény fényét emelte, hogy sor került az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola új tornacsarnokának ünnepélyes átadására, melyet Dr. Erdő Péter bíboros áldott meg.

 

Az építkezés 2012 szeptemberében vette kezdetét a helyszínen zajló régészeti feltárások lezárását követően. Az új épület beruházási költsége több mint 600 millió forintba került, melyet a fenntartó Szatmári Irgalmas Nővérek Társulata és az iskola önerőből biztosított. A tornacsarnok korszerű, az európai szabványoknak megfelelő. Egyedisége abban rejlik, hogy a tetején egy zöld terasz található, amely azt a területet pótolja, amit a beruházás során az udvarrészből elvettek.

 

/Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság/

(forrás)