Februártól lesz helyi buszjárat, ismét van költségvetés
Közélet
2013. dec. 12.

<p>A mai képviselőtestületi ülésen végre megszületett Esztergom 2013-as költségvetési rendelete, és a megismételt szavazáson a többségi frakció ismét megszavazta a helyi tömegközlekedés újraindítását.</p>

A polgármesteri múlt heti vétója miatt viszont a buszjárat nem január 1-től, hanem várhatóan csak februártól fog megindulni a városban. A költségvetés elfogadásának közvetlen hatása, hogy Esztergomban hozzáférhet ahhoz a félmilliárdos forráshoz, amit a normatívák folyósításának leállításával zárolt az Államkincstár tavasszal. 

 

Tétényi a sajtónak arról is beszámolt, hogy  a helyzetet némileg rontja, az adósságrendezés miatt csak most, két évvel később benyújtott  94 milliós pénzintézeti inkasszót - mint az ismeretes az adósságrendezési eljárásban nem bejelentett követeléseket csak két évvel  az adósságrendezés 2011-ben bekövetkezett lezárása után lehet érvényesíteni - ez a moratórium pedig idén lejárt.

A tömegközlekedés egy új járattal fog újra elindulni, mely nagyrészt az ingyenes tesco-buszok által is érintett viszonylaton fog közlekedni. Ezentúl három helyközi járaton is érvényesek lesznek az esztergomi helyi jegyek és bérletek.

(forrás)