12-13 évesek küzdöttek meg az V. Kertes László Kupán
Sport
2013. dec. 9.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok folytatva a téli rendezvénysorozatát a 12 – 13 éves ifjú focistáknak rendezte meg a V. Kertes Kupát. Kilenc csapat nevezését fogadták el a szervezők, akiket 3 x 3-as csoportba sorsoltak be. A csoportküzdelmek után a csoportok azonos helyezettjei alkottak új 3 x 3-as csoportot, így minden csapat 4 – 4 mérkőzést játszott. </p>

Érdekes volt a jelenlévő szakembereknek, szülőknek, szurkolóknak látni azt – miután minden csapat bemutatkozott – , hogy a csapatok zöme közel azonos játékerőt képvisel. Nemhogy a végső győztest, de még a továbbjutókat is nehéz lett volna megjósolni. Született azért meglepetés, hiszen az Esztergom játékosállománya azért többre hivatott a 6. és a 7. helynél. A Tatabánya és főleg a Nyergesújfalu is bejutott volna a döntőbe a teljesítmény és a játékosállomány alapján. Most mégsem sikerült nekik.

 

A döntőben 3 jó csapat találkozott. A Reac csapata nagyon egységesnek tűnt, sokan voltak, sorokat cseréltek, hajtottak, küzdöttek. A Gyirmót csupa 2001-es születésű játékossal jött, de nagyon ügyesek volta. Érdekes volt a Lábatlan, hiszen stílusosan, lelkesen fociztak, de nagyon kevés cserével érkeztek, félő volt, hogy a végére elfáradnak. Ez nem így lett, hiszen például a Reac-ot 0 – 2-ről felállva verték büntetőkkel, és a Gyirmót-nál is jobbnak bizonyultak és nyerték meg megérdemelten a Kupát.

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Kertes László életútját, kiemelve azt, hogy az ő példája is bizonyítja, egy kisvárosból is eljuthat sportoló a legmagasabb osztályba.  

 

/FC Esztergom/

(forrás)