Embercsempészt fogtak
Bulvár
2013. dec. 6.

<p style="margin-bottom: 0cm; text-align: justify;"> Az esztergomi határátkelőhelyen vitt volna át Szlovákiába és onnan Bécsbe személygépkocsijával három pakisztáni és egy afgán állampolgárt V. László. A járművet Esztergom belterületén állították meg az egyenruhások 2013. december 5-én 21 óra körül.</p>

Az iratok ellenőrzésekor a járőrök megállapították, hogy a külföldiek nem hagyhatták volna el az ország területét, ezért őket és a 44 éves sofőrt is előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra. A külföldiek a rendőröknek elmondták, hogy V. László a zuglói vasútállomáson vette fel őket és pénzért cserébe Bécsbe vitte volna őket.

 

A külföldi állampolgárokat a rendőrök visszairányították a számukra korábban tartózkodási helyként kijelölt Debreceni Befogadó Állomásra, V. László ellen pedig embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

/KEMRFK/

(forrás)