Tétényi Éva a buszközlekedés újraindításának ismételt tárgyalását kérte
Közélet
2013. dec. 6.

<p style="margin-bottom: 0cm; text-align: justify;">Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere a helyi képviselő-testület csütörtök esti ülésén arra kérte a testület tagjainak többségét adó Fidesz-KDNP-frakciót, hogy a nyolc nap múlva esedékes összejövetelen ismét tárgyalják meg a frakció javaslatát a helyi buszközlekedés újraindításáról.</p>

"A város egyik áruháza majdnem az önök által javasolt útvonalon üzemeltet egy ingyenes járatot, ezért ha fizetünk a szolgáltatásért, elvárható, hogy az valóban elégítse ki az igényeket és a kertvárosi városrészt is kapcsolja be a helyi közlekedésbe" - mondta a polgármester.

 

Tétényi Éva hozzátette, jelenleg az önkormányzat kasszája 90 millió forint hiányt mutat, ezért nem tudnának havonta fizetni a közlekedési vállalatnak. Úgy vélte, a teljesíthetőség érdekében célszerű lenne a fizetési határidőket az adófeltöltések idejéhez kötni.

 

Zoltai Dániel képviselő rámutatott, a Fidesz-KDNP-frakció előterjesztése alapján lehetőség nyílna arra, hogy a Vértes Volán egy új járatot indítson, amely a kórházat és a vasútállomást is bekapcsolja a közösségi közlekedésbe.

 

A képviselőcsoport azt is kezdeményezte: az önkormányzat állapodjon meg a Volánnal arról, hogy január elsejétől három vonalon a helyközi tarifánál kedvezőbb, helyi díjszabással lehessen utazni Esztergom határain belül.

 

Az önkormányzat tartozásai miatt Esztergomban 2011. július 4-én megszűnt a helyi járatú közlekedés. A városon belüli utazásokat jelenleg helyközi járatokkal oldják meg a Vértes Volán együttműködésével.

/MTI/

(forrás)