Balesetek sorozata a csúszóssá vált út miatt
Bulvár
2013. nov. 29.

<p style="text-align: justify;">Alig kezdett esni a hó november 28-án, szinte rögtön három baleset is történt egymás után a Dobogókői úton.</p>

Elsőként 13 óra 51 perckor kérte kollégái segítségét egy szabadidejét töltő rendőr, aki szemtanúja volt egy közlekedési balesetnek. Két személygépkocsi ütközött össze Esztergomban, a Dobogókői úton. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 58 éves férfi az általa vezetett autóval előzést követően egy kanyarban áttért a szembe jövő forgalmi sávba és nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsi oldalának. A balesetet okozó férfi beszorult az autójába, őt a helyszínre érkező tűzoltók szabadították ki. Sérülései miatt a mentő kórházba szállította, előtte azonban az egyenruhások vele szemben alkoholtesztet alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. T. Antal ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, emellett a férfi ellen szabálysértési eljárás is indult az általa elkövetett szabályszegések miatt.

  

Pár órával később újabb balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Ezúttal a mentősök kértek rendőri segítséget, miután egy férfi elesett a segéd-motorkerékpárjával. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a megsérült motoros a Dobogókői úton közlekedett, mikor egy kanyarban eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti forgalmi sávba, ott vészfékezett, majd eldőlt járművével. A motorost, aki nem viselt bukósisakot, sérülésekkel kórházba szállította a mentő. A baleset helyszínelése során a férfi és járművének adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy a motoros nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, a motorra nem kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, emellett pedig járművét nem az út-, a látási, és időjárási viszonyoknak megfelelően vezette. Az általa elkövetet szabálysértések miatt a rendőrök feljelentették.

 

 Alig telt el egy óra a motoros balesete óta és az esztergomi balesethelyszínelőket újabb esethez riasztották. A balesetet szintén az okozta, hogy a járművezető nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és egy kanyarban kisodródott. Az autót vezető asszony is a Dobogókői úton haladt, mikor egy kanyarban elvesztette uralmát járműve felett. Letért az útról és a vízelvezető árokba csúszott. A gépjárművezető a balesetben nem sérült meg, a vele szemben intézkedő rendőrök helyszíni bírsággal sújtották az általa elkövetett szabálysértés miatt.

 

/KEMRFK/

(forrás)