A Dobó Katalin Gimnázium nyerte az V. Szendy Gábor Kupát
Sport
2013. nov. 25.

<p style="text-align: justify;">Befejeződtek az V. Szendy Gábor focikupa küzdelmei. A 7-8. osztályosoknak kiírt rendezvényre idén 12 iskola fogadta el a szervezők invitálását. Az első játéknapon, november 15-én 6 iskola kiesett, és 6 iskola továbbjutott. November 22-én zajlottak le a döntő mérkőzések.</p>

A selejtezőkön mutatott teljesítmény alapján szinte lehetetlen volt megjósolni a végső győztest. Talán egy picivel esélyesebbnek tűnt a többi csapatnál a Dorogi DOKI, illetve a Lábatlani iskola, de a többi négy gárda is jelentős játékerőt képviselt. A döntő napján lejátszott 11 mérkőzésből 9 igen kiélezett küzdelmet hozott. Kétszer büntetők döntöttek az eredményről. Talán némi meglepetésnek mondható, hogy a LÁBATLAN stílusos csapata „csak” 5. helyen végzett. A végső győztes a DOBÓ Gimnázium a napot vereséggel kezdte, de utána jó teljesítményt nyújtott, és sikerült elhódítania a kupát.

 

 

 

Az eredményhirdetésen a díjak átadásában Osvald Zsolt főszervezőknek segédkezett Szendy Gábor lánya, és unokája valamint, régi csapattársai, úgymint Osvald Béla, Winkler János, Markó Béla és Tarnóczi Imre.

 

/FCE/

(forrás)