103 kutyának és 25 cicának elég eledeltámogatást kapott a Bogáncs Kisállatotthon
Környezetünk
2013. nov. 21.

<p>Csaknem 500 gazdátlan állat egy évnyi etetésére elegendő, összesen 200 ezer adagnyi szárazeledelt kapott három magyarországi állatmenhely egy magyar állateledel-forgalmazó jóvoltából.</p>
<p style="text-align: justify;">    </p>

 A MARS Magyarország képviselői Esztergomban, Siófokon és Vácon adták át a mintegy 19 millió forint értékű adományt - közölte a program kommunikációjával megbízott ügynökség.


 A kutya- és macskaeledeleket forgalmazó cég októberben minden eladott szárazeledel után egy adag ételt ajánlott fel magyar állatotthonok javára, így 54 raklapnyi kutya- és nyolc raklapnyi macskatápot adtak át a menhelyeknek, amelyeket a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ), valamint a márkák képviselői együtt választották ki.


Adományban részesült az esztergomi Bogáncs Kisállatotthon, ahol 103 kutyának és 25 cicának jut az élelemből, így a menhely az amúgy eledelre szánt, de így felszabaduló összegből az idei árvíz okozta károk javítását fedezi. A Siófoki Állatvédő Alapítványnál 180 kutya és 80 cica lakik jól egy éven át, az így megtakarított pénzből sármentesítési munkálatokra költenek. A váci Zöldmenedék Állatvédő Alapítványban pedig 100 macska részesül a felajánlásból, itt az adománnyal megspórolt összegből kerítést építenek, ezzel 200 kutyának tudnak majd megfelelőbb körülményeket biztosítani.

 

(forrás)