Hamarosan lezárul a hit éve
Egyház
2013. nov. 16.

<p style="text-align: justify;">Jövő vasárnap, november 24-én, amely Krisztus király vasárnapja, Ferenc pápa hivatalosan lezárja a hit évét, amelyet még elődje, XVI. Benedek pápa hirdetett meg a II. vatikáni zsinat kezdetének 50. évfordulója alkalmából. Magyarországon szinte valamennyi egyházmegyében hivatalosan lezárják az új evangelizációnak szentelt tematikus évet - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.</p>

Most vasárnap zárul ünnepélyesen a hit éve az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, ebből az alkalomból az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros mutatja be a Szent István-bazilikában. Ugyanezen a szentmisén tartják az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézetben és a Budapesti Központi Szemináriumban tanuló másodéves papnövendékek beöltözését is.

 

Erdő Péter bíboros, a hit éve megnyitására írt levelében és videoüzenetében kiemelte: A Katekizmusban felragyog „annak a tanításnak a gazdagsága, melyet az Egyház kétezer éves történelme során kapott, megőrzött és átadott. A Szentírástól az egyházatyákig, a teológia mestereitől a szentekig évszázadokon átívelve kínálja a Katekizmus annak a sok módnak a maradandó emlékezetét, amelyen az Egyház a hitről elmélkedett és a tanításban előrehaladt, hogy a hívőknek hitük megélésében biztonságot adjon” (uo. 11. pont). Legyen a most kezdődő év mint a hit éve alkalom arra, hogy hitünket jobban megismerjük és „meg tudjunk válaszolni mindenkinek, aki reménységünk okát kérdezi tőlünk” (1Pét 3,15).

/MTI- Magyar Kurír/

(forrás)