Gyerekfoci minden mennyiségben
Sport
2013. nov. 14.

<p style="text-align: justify;">Az FC Esztergom legfiatalabb játékosai részére a hétvégén vasárnap került megrendezésre a következő, harmadik Bozsik torna. A helyszín ezúttal Lábatlan volt. Érdekesség, hogy az U7-esek később kezdtek, csak 11.00-kor. A másik két korosztály 09.00-kor kezdte mérkőzéseit.</p>

 

Edzői értékelés a torna után:

 

Spóner József: " Ezúttal Lábatlan adott otthont a soron következő 3.Bozsik fordulónak. Az idő kegyes volt és az évszakhoz képest jó körülmények fogadták a csapatokat. Ismét két csapattal indultunk. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, mindkét csapat kiadta magából, mind egyénileg ill. csapatban, amit kértem a torna előtt.

 

Azt kértem,hogy mindent vállaljanak fel, bátran a támadójátékban a labdakihozataltól kezdve, mert ettől nagyobb a fejlődési lehetőség. Be is tartották a srácok és rengeteg szép megoldással ajándékoztak meg. Az, hogy ebben a korosztályban a labdabirtoklás magas, számomra a legnagyobb eredmény, hiszen ez rávilágít mindenre, miközben fejlődünk. Lehet bármilyen korosztályban nyerni szerencsével tudatlanul, vagy tudatosan rombolva, de az nekem egyáltalán nem tetszik. Abban nincs semmi fenséges és számomra "íztelen". Ha labdát birtokol a csapatom az az állapot ad a mérkőzésen jeleket, hogy versenyhelyzetre miként kell képeznem, felkészítenem játékosaimat egyénileg és csapatilag. Cél a hibák elkerülésére mindenféle tekintetben, amit a labdarúgás magába foglal e korosztályban. Nagyon örülök, hogy folyamatos fejlődést látok, az egyre több összjátékban a jobb helyzetbe lévő "társ" felismerésében, egyénileg finomodó technikai megoldásokban, gyengébbik láb használatában. Ezek mind-mind mutatják, hogy megvan a koncentráltság, figyelem az edzéseken a gyakorlások közepette.

Gratulálok az egész csapatnak a teljesítményért, mindenképpen tovább fejlődtünk, ami mindennél fontosabb!

 

Külön gratulálok Üveges Bálintnak, aki ma kiérdemelte a "legjobb támadó játékos " különdíjat, amit teljes mértékben megérdemelt, hiszen állandó veszélyt jelentett az ellenfelek kapujára. Kimagasló cselezőkészségét kamatoztatta az 1:1 elleni játékokat rendszerint megnyerte a kapu előterében. "

   

U9 - Orgoványi András edző

  

Esztergom 2005: Steindl Ábel, Pák Péter, Bánszky Márk, Harsányi Bálint Sándor, Rostási Dominik (C), Vassy Botond, Espasa Albert

 

Nyergesújfalu II. - Esztergom 2005  1:3

Steindl Á. - Rostási D. - Harsányi B., Pák P. - Espasa A.

csere: Vassy B., Bánszky M.

gólszerző: Espasa A. (2), Bánszky M.

 

Palánták (Zsámbék) - Esztergom 2005  2:7

Steindl Á. - Rostási D. - Vassy B., Pák P. - Bánszky M.

csere: Espasa A., Harsányi B.

gólszerző: Bánszky M. (3), Espasa A. (2), Pák P., Rostási D.

 

Lábatlan - Esztergom 2005  3:0

Ungi B. - Rostási D. - Bánszky M., Vassy B. - Espasa A.

csere: Pák P., Harsányi B.

 

Nyergesújfalu - Esztergom 2005  0:1

Ungi B. - Vassy B. - Harsányi B., Pák P. - Bánszky M.

csere: Rostási D., Espasa A.

gólszerző: Rostási D.

 

Edzői értékelés a torna után:

 

Orgoványi András: " Végre egyre többen csatlakoznak a korábbi három rendszeres gólszerzőnkhöz, és nyújtanak tornáról tornára gólokban is megmutatkozó jó teljesítményt. De - ma ebben a csapatban a legnagyobb problémánk a középpályás védekezés és a sokszor rossz helyezkedés volt - azonban még bőven van idő megtanulni az alapvető dolgokat. Az összjáték is akadozott, de azért a szokásos eredményeinket hoztuk. A lábatlani meccsen esélyünk se lett volna pontot elérni ma, ahhoz túl sok hibával játszottunk, illetve kényszerű kapuscserét voltunk kénytelenek végrehajtani - ezúton is jobbulást kívánok Ábelnek. Csak azért nem mondom, hogy elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert bár az eredmények elfogadhatóak, ennél sokkal jobban is tud játszani ez a csapat, összeállítástól függetlenül. Ez ma összességében azért kicsit kevés volt. Ha gyenge lenne a korosztály, elfogadnám ezt a játékot, így azonban ennél többet várok tőlük."

  

Esztergom 2006: Steindl Ábel, Ungi Bálint, Moldován Noel, Gere Zalán, Kishonti Bálint, Pák András, Pásztor Adrián, Hunya Zsombor

 

Tokod - Esztergom 2006  0:3

Steindl Á. - Pák A., Hunya Zs. - Kishonti B., Pásztor A.

csere: Moldován N., Gere Z., Ungi B.

gólszerző: Kishonti B. (2), Pák A.

 

Süttő - Esztergom 2006  0:3

Ungi B. - Hunya Zs. - Pák A., Gere Z - Moldován N.

csere: Kishonti B., Pásztor A.

gólszerző: Gere Z. (3)

 

Nyergesújfalu - Esztergom 2006  0:5

Pák A. - Hunya Zs. - Ungi B., Gere Z. - Moldován N.

csere: Kishonti B., Pásztor A.

gólszerző: Gere Z. (4), Kishonti B.

 

Lábatlan - Esztergom 2006  3:2

Pák A. - Hunya Zs. - Kishonti B., Gere Z. - Moldován N.

csere: Ungi B., Pásztor A.

gólszerző: Gere Z. (2)

 

Edzői értékelés a torna után:

 

Orgoványi András: " Nem szoktam egyénileg kiemelni valakit, mert sok ügyes játékosom van, akik rendszeresen átlag feletti teljesítményt nyújtanak, most először teszem meg magasan a többi teljesítmény fölé helyezve - Gere Zalán mai 9 góljával nemcsak a torna legtechnikásabb játékosa címet érdemelte ki, de góljaival hozzájárult a csapat eredményességéhez is. Ő egyike azon játékosoknak, akiktől korábban jó játékot rendszeresen, de gólokat alig láthattam; kevés volt tőle a kapura lövés, elhamarkodott, erőtlen megoldásokat választott a kapu előtt, miközben mezőnyben hasznos munkát végzett. Ma azonban minden összejött neki, fantasztikusan játszott, engem is meglepett eredményességével; ha kapura lőtt, már mehettem is felírni a nevét a gólszerzők közé - és sokszor lőtt kapura. Remélem legközelebb is ilyen játékot látok majd tőle, mindenesetre a mércét magasra tette. Teljesítményéhez azonban egy jó csapat is kellett, ami ma is megvolt. A korosztály fiatalabb csapata egyénileg technikás, párharcban erős játékosokból áll, akik összjátékban érett játékot mutatnak be hasonló életkorú ellenfeleikkel szemben. A két csapatom között az a legnagyobb különbség, hogy a fiatalabbak több passzal összejátszva keresik egymást a pályán, az idősebbek pedig egyénileg akarják kialakítani a helyzeteket."

 

U7 - Váczy Dávid edző

 

Játékosok: Petrovics László, Speier Kende, Horváth Edvárd, Haas Dávid, Koller Márk, Kelemen Gergely

 

Edzői nyilatkozat a torna után:

 

Váczy Dávid:  "A záró Grassroots fesztivál remekül sikerült legkisebb korosztályunk számára, ugyanis nagy létszámban képviseltük magunkat és a csapatversenyben is a legjobbak voltunk, így külön dicséretet kaptak a srácok. Nagyon fegyelmezetten dolgozott mindenki, az egymás elleni játék során sok gólt lőttünk, és a feladatokat is egyre gyorsabban csináltuk. Gratulálok minden játékosunknak, ügyesek voltak!"

 

/FC Esztergom/

(forrás)