Megrendezték az V. Kertész Kálmán Tehetségkutató Focikupát
Sport
2013. nov. 11.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok megrendezte a téli idény első nagy rendezvényét, a Kertész Kálmán nevét viselő focikupát. Az eseményre 6 iskola nevezett be. Olyan 3-4. osztályos gyerekek alkották a csapatokat, akik nincsenek labdarúgóként leigazolva, nem játszanak rendesen egyesületi csapatban.</p>

Annak idején Kertész Kálmán bácsi rendszeresen járta az akkor még „működő” grundokat, iskolai udvarokat, nézte a focizó gyerekeket. Akit arra érdemesre talált, meghívta edzésre a helyi MIM Vasas csapatához. A Spori kollektívája szeretné ezt a szellemiséget továbbvinni, Kertész Kálmán nevét megismertetni a mai fiatalokkal. Szeretnénk olyan 9 – 10 éves gyerekeket felfedezni, akiknek érdemes volna egyesületi szinten focizni.

 

A szervezők a hat csapatot 2x3-as csoportba sorsolták. A csoportküzdelmek után a csoportok azonos helyezettjei küzdöttek meg a végső helyezésekért.

 

Összességében elmondható, hogy a MINDSZENTY Iskola megérdemelten hódította el az idei kupát, hiszen minden mérkőzését magabiztosan nyerte meg. Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt méltatta Kertész Kálmán életútját, kiemelve szerepét az akkori sportéletben. A főszervezőnek a díjak átadásában segített három egykori kiváló esztergomi játékos, akik harcostársai voltak egykoron Kertész Kálmánnak, úgy mint: Winkler János, Markó Béla és Osvald Béla.

 

Osvald Zsolt mielőtt ismertette volna a torna végeredményét, egyéni díjakat adott át. Minden csapatból a legügyesebb, legjobb teljesítményt nyújtó játékos kapott egy címet „ifjú tehetség” felirattal. Ők lettek kiemelve a torna játékosai közül, akiknek érdemes lenne egyesületi szinten is labdarúgással foglalkozni:

 

MINDSZENTY             – Horváth István

GYAKORLÓ                – Bódi Bence

ARANY                        – Boros Zsolt

JÓZSEF                        – Szalai Tamás

ADY                             – Lőrinc Bence

BABITS                        – Horváth Lajos – legjobb játékos

BABITS                        – Bence Botond

 

 

(forrás)