A dorogi birkózók legyőzték a tavalyi MB I-es bajnokot
Sport
2013. nov. 4.

<p style="text-align: justify;">Azt már megszokhattuk, hogy a dorogi birkózás utánpótlása hazai és nemzetközi szinten futószalagon szállítja a jobbnál jobb eredményeket, de most a felnőtt korosztályban is megmutatták erejüket a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózói.</p>

A felnőtt birkózó NB I-ben kilenc csapat indulhat, ahol 3 darab 3 csoportra vannak osztva a csapatok és csoportokon belül mérkőznek meg egymással oda- és visszavágós alapon. Így alakul ki csoporton belül, hogy ki az első 3 helyezett. A 3 csoportelső ugyanebben a rendszerben küzd tovább az érmekért, a csoport másodikak a 4.-5. helyezésért, a csoport harmadikok pedig az NB I-ben maradásért küzdenek.

 

Dorog a Kecskemét, és a tavalyi bajnokkal a VASAS SC-vel került egy csoportba a Fáy utcába megrendezett első fordulóban, és bravúros teljesítményt nyújtva 27:0-ra nyertek a Kecskemét ellen, majd 17:13 arányban győzték le a bajnoki cím védőjét, a VASAS SC csapatát.

 

Lévai Zoltán a csapat egyik edzője szerint a győzelem ellenére a visszavágó esélyese inkább a VASAS SC, de a fiúk nagyon elszántak, és bízva a hazai közönség eufórikus hangulatot teremtő erejében, elképzelhetőnek tartja a dorogi birkózók továbbjutását.

A dorogi felnőtt csapat sikerét az elmúlt évek tudatos munkája dicséri, mert az igaz, hogy erős a dorogi utánpótlás, de ez a siker nagy részben a felnőtt birkózóknak és a jó menedzsmentnek köszönhető.

 

Az NB I-es csapatban utánpótlás korú versenyzők Torba Erik és Lévai Zoltán mellett birkózott Jäger Krisztián, aki az idei év felnőtt Országos Bajnoka 66 kg-ban, Szakolczi Zoltán és Szakolczi Hunor, akik már évek óta erősítik a felnőtt csapatot , Pápa Péter, aki aktív versenyző és egyben utánpótlás edző is az egyesületben, Robotka László, aki a Strand Világbajnokságon bronzérmet nyert és nap mint nap készül, hogy segítse a csapatot az ilyen és hasonló sikerekhez a többi felnőtt birkózóval együtt, akik bár most nem birkóztak, de edzésről edzésre segítik a felkészülést. A szabályok adta lehetőségekkel élve, két azerbajdzsáni idegenlégiós is segíti a dorogiak csapatát, akik közül az egyikük meg is tudta nyerni a mérkőzését.

/Információ és fotó:  Dorogi Nehézatlétikai Club /

(forrás)