Adventi vásár helyett – üres tér

Adventi vásár helyett – üres tér

Törölt felhasználó #43
2013. 11. 04. 11:08

Én örülök annak, hogy a Széchenyi térről eltűnt az abszolút oda nem illő faházak többsége! Ezt még az írásom elején szeretném leszögezni! Annak már kevésbé, hogy az „istálló" és néhány bodega még ott maradt, mert lássuk be: abszolút nem illenek a tér egységébe.
De van még más is, ami beárnyékolja a tér megtisztulásából fakadó örömömet.

A faházak története 2009-ben kezdődött, amikor közel 50 milliót költött a város ezek beszerzésére, majd még további 9 millát dobott a sátortetős borzalom felállítására.
Egy ideig – jó sok pénzünkből – még rendezvények is voltak a téren. Aztán Meggyes bukása után véget ért a téren történő bulizás, a faházak meg tették amit az idő megkövetelt tőlük: elkezdtek rohadni.

Ésszerű lett volna már 2010-ben eltakarítani ezt a sok szemetet a térről, azonban nem volt meg rá az akarat.
A polgármester környezetéből a Strigoniumra mutogattak, a Strigonium meg nem csinált semmit. Az 50 milliós fa pedig, ahogy kell csak korhadt tovább.

Azonban 2013. október 28-án – érdekes módon – egy nap alatt el lehetett takarítani őket városunk főteréről. Lehetne felhőtlen az öröm, ha a három éves tökölődést nem vennénk figyelembe. Na meg akkor, ha nem tudnánk arról, ami október 22. és 28. közt történt.

Október 22-én egy cég – amely az idei évben két nagy sikerű fesztivált is rendezett városunkban – egy levelet indított útjára Tétényi Éva polgármester felé.
Egy hét múlva a faházak nagy többsége eltűnt a térről.

De mi állhatott ebben a levélben?

A cég nem beszélt mellé. Ingyen kérte használatba december 14-22 közt az üresen tátongó teret és az ott amortizálódó faházakat. Ugyanis ott a nyáron megtapasztalt fesztiválokkal megegyező színvonalú Adventi vásárt szeretett volna szervezni. Igen, ingyen. Egy fillért sem fizetett volna a városnak ezért, de ez nem jelenti azt, hogy az 9 nap ne érhette volna meg a városnak így is.
Az ingyenességért cserébe a cég a vállalta volna a tér ünnepi vásárhoz illeszkedő állapotba hozását, a sérült faházak felújítását és a megrongált elektromos ellátás helyreállítását.

Tetszenek érteni ugye? Kilenc napért cserében, helyrepofozták volna az 50 milliós rothadó faházakat és mellé a város kapott volna egy színvonalas Adventi vásárt.

Helyette most mit kaptunk?
A vállalkozó szándéknyilatkozata után egy héttel kiürült a tér.
Az 50 milliós faházak egy elzárt udvaron rohadnak tovább, kihasználatlanul, felújításukra belátható időn belül nem lesz pénz, így sorsuk megpecsételődik.
A téren ott csúfoskodik továbbra is egy ponyvatetős borzalom – funkció nélkül – és három faház, továbbra is rontva a tér összképét, haszontalanul.
Mellé pedig nem lesz Adventi vásár, az esztergomiak pedig ha adventi hangulatra vágynak, majd elzarándokolhatnak valami civilizáltabb városba ünnepelni és költeni a pénzüket.

 

Vajon én érzem csak úgy, hogy a dátumok egybeesése nem lehet csak a véletlen csúnya játéka?
Ha három évig senki a kisujját sem mozdította a faházak eltüntetése érdekében, akkor lehet, hogy lehetett volna várni még 1-2 hónapot?

 

Forrás: https://www.facebook.com/BejoAHibas

2013. 11. 06. 19:54

 Örülök,hogy a tér arculatát csufitó  bódéváros eltünt a " DISZTÉRRŐL " Miért csak

 most jutott valakinek az eszébe,hogy  el kell takaritani ? Anno a Strigonium meg -

 kapta az önk- tól grátis azzal a feltétellel,hogy őrzi ,védi és állagmegóvja.Na ezek a feltételek nem igen lettek betartva .Három év alatt az állapota csak romlott és a  Strigonium egy forintot nem kőltött az állagmegóvásra.Milyen "ajándékozási"

szerzödés szerint került a Strigoniumhoz ??? Nagyon érdekes ez a szituáció három

évig senki illetékest nem zavart. Most viszont,mit ad Isten semmi perc alatt át

szállitották a Granvisus udvarára.Itt csak az a kérdés,hogy ki v. kik, - miért vártak

három évig ???? Ez itt a kérdés. Korábban a testület elé volt terjesztve egy igény

melyben a Rogby Club / Neuzer Kft / kérte a faházakat / nem ingyen / rendezvények céljából. Természetessen a 2/3 leszavazta az igényt,igy tehát a

bodéváros tovább csúfitotta a teret.

Bejó úr által emlitett ADVENTI  ünnepekre vonatkozó igény nyilatkozatra nem

tudom mit mondjak.Nem az én feladatom eldönteni,hogy az önk.mit és hogyan

dönt,sajnos a testületi kisebbség nem tud érvényesülni.Az viszont tény,hogy a

testületi többség csak azt szavazza meg ami nekik jó,- vagy is akkor jó valami, ha

rossz és nem müködik.

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                               évisenki

 

Törölt felhasználó #3155

2013. 11. 05. 15:02
Azazelló:
Birtokos:

Megint ott tartunk, hogy valaki(k)nek az a jó, ha az esztergomiaknak rossz!:-(

Nyugalom, jövőre visszatér a Fidesz KDNP hatalom, és ismét minden rendben lesz Esztergomban. Annyit már ki lehet bírni.

Ezt minek szántad: fenyegetés vagy ígérgetés?:-(

Törölt felhasználó #233

2013. 11. 04. 21:02

 

Kedves Gábor, nem méltó az elmúlt évekhez ez a Kocsis Máté színvonal. Ha már egyébként amúgy is Te vagy az esztergomi Fidesz hivatalos magyar hangja akkor ne írd hogy Bejó írd bátran hogy Fidesz KDNP összefogás miegymás esztergomi szóvivője. Üdv Bádi 

2013. 11. 04. 20:34
manavgat:

 

Tudja, nagyon kiló a szög a zsákból, ön ismét csak polgármester asszonyt akarta szapulni. Van sapka, nincs sapka stílusban. 

Két eset lehetséges:

  1. A két dolog egybeesése véletlen, nem azért most tüntette el a városháza vágtázó vadmalac tempóban a térről a faházakat, mert fel akarta őket újítani és használni Adventkor a jelenlegi városvezetés politikai ellenpontjához kötődő társaság.
  2. A két dolog egybeesése nem véletlen: azért most tüntette el a városháza vágtázó vadmalac tempóban a térről a faházakat, mert fel akarta őket újítani és használni Adventkor a jelenlegi városvezetés politikai ellenpontjához kötődő társaság.

Ha az 1. pont az igaz, akkor nincs probléma, ugyanilyen tempóban vissza is lehet pakolni a faházakat a térre, aztán nosza, mehet a felújítás, lehet Adventi rendezvény a Széchenyi téren, és mindez a városnak csak annyiba fog kerülni, amennyibe a faházak visszaszállítása került.

Ha a 2. pont az igaz, akkor nem lesznek visszapakolva a faházak, és megint egy illúzióval szegényebbek lehetnek mindazok, akik 2010-ben arra szavaztak, hogy menjenek másképp a dolgok Esztergomban, mint addig mentek.

Az én olvasatomban a sztori nem befejezett történet, hanem egy lakmuszteszt.

választópolgárok

2013. 11. 04. 17:55

Kedves Bejó,

most mi a frászt akart itt nekünk elöadni? Mire jó ez a felszólalás? Egyrészt azon morgolódik, hogy évek óta ott rohadnak a faházak, és miért nem tüntek el már 2010-ben, most hogy meg eltüntek azon  morgolódik hogy a jótékony cég miért is nem tarthatta meg nyereséges rendezvényét az ingyen placcon. Tudja mi a fenét is hozat volna ezek rendbe, egy jó hét alatt nincs akkora nyereség, hogy azt tényleg rendbe hozzák. De ha rendbe hozták, akkor meg tovább azon nyavalyogna hogy még mindíg ott állnak?

Tudja, nagyon kiló a szög a zsákból, ön ismét csak polgármester asszonyt akarta szapulni. Van sapka, nincs sapka stílusban. 

2013. 11. 04. 16:27

azért talán valami készül vagy nem!

 

Törölt felhasználó #3155

2013. 11. 04. 16:25
Birtokos:

Megint ott tartunk, hogy valaki(k)nek az a jó, ha az esztergomiaknak rossz!:-(

Nyugalom, jövőre visszatér a Fidesz KDNP hatalom, és ismét minden rendben lesz Esztergomban. Annyit már ki lehet bírni.

2013. 11. 04. 11:32

Megint ott tartunk, hogy valaki(k)nek az a jó, ha az esztergomiaknak rossz!:-(