Döntött a jelöltjeiről a PM
Közélet
2013. okt. 28.

<p style="text-align: justify;">A Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése jóváhagyta parlamentiképviselő-jelöltjeit abban a 11 választókerületben, ahol az Együtt-PM szövetség és az MSZP megállapodása alapján a PM állít közös ellenzéki jelöltet. Így többek között hivatalossá vált Szilágyi László esztergomi jelölése is.</p>

 A párt a szombati taggyűlésén elfogadta az Együtt-PM közös országgyűlési, valamint európai parlamenti (EP) listájára - amelyeket később fogadnak majd el - delegálandó PM-esek sorrendjét is. A fővárosban, a XII. kerületben Szabó Tímeát, az Együtt-PM társelnökét, a VI. és a VII. kerületet tömörítő egyéni választókerületben Kocsis-Cake Oliviót, terézvárosi önkormányzati képviselőt, a XVI. kerületben Tordai Bencét, a PM elnökségi tagját, a XI-XXII. kerületi körzetben pedig Somfai Ágnest, a PM fővárosi közgyűlési képviselőjét indítják.

 

A vidéki körzetek közül Mosonmagyaróváron Lehóczki Attilát, Esztergomban Szilágyi László országgyűlési képviselőt, Vecsésen Szabó Rebeka országgyűlési képviselőt, Dabason Bakó Krisztina elnökségi tagot, Kaposváron Huszka Imre újságíró-tanárt, Dombóváron Tigelmann Péter vállalkozót, Balatonfüreden pedig Scheiring Gábor parlamenti képviselőt indítják. Az Együtt-PM közös országgyűlési listájára a Párbeszéd Magyarországért a Szabó Tímea, Karácsony Gergely, Scheiring Gábor, Dorosz Dávid, Erőss Gábor, Szabó Zsolt, Szabó Rebeka, Bakó Kriszta, Szilágyi László és Tordai Bence sorrendben delegálja első tíz politikusát.

 

/MTI/

(forrás)