Újabb részletek a Rám-szakadék megújulásáról
Környezetünk
2013. okt. 24.

<p style="text-align: justify;">Még a múlt héten számoltunk be arról, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. új tanösvényt alakított ki a Rám-szakadékban, emellett biztonságosabbá és túristacsalogatóbbá is tette a kedvelt kirándulóhelyet. Mostani írásunkban a munkálatok részleteibe szeretnénk beavatni az érdeklődőket.</p>

Lomniczi Gergely, az erdőgazdaság szóvivője elmondta, felújították a 2006-ban létesített biztonsági berendezéseket, újabb 25 méter kapaszkodó korlátot és létrákat szereltek fel, három kilométer hosszan frissítették a turistajelzéseket, illetve egy, az elmúlt évek heves esőzései által megrongált hidat is helyreállítottak. A Rám-szakadékot évente hatvanezernél több ember keresi fel, számukra a tanösvény 23 információs táblán nyújt ismereteket a terület élővilágáról és történelméről. A turisták tájékozódását új irányjelző táblák segítik, a gyerekek részére pedig kialakítottak egy autók elől elzárt, füves területet. A létesítményt kétezer munkaóra ráfordításával alakították ki, 9 millió forintos költséggel.

 

A tanösvény átadásával egy időben indították el a www.ramszakadek.hu internetes oldalt, melyen megtalálhatók a látogatási szabályok, és a jövőben a térségbe tervezett kirándulásokkal kapcsolatos információkat olvashatnak majd az érdeklődők.

 /MTI – Hírszerk./

(forrás)