Uzsorásokat fogtak a dorogi rendőrök
Bulvár
2013. okt. 22.

<p style="text-align: justify;">Egy tokodaltárói házaspárt vett őrizetbe a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azért, mert falubelijüknek pénzt adtak kölcsön többszörös uzsorakamatra, és folyamatos terorrban tartották az idős hölgyet, hogy minél hamarabb kicsikarják tőle az összeget.  </p>

 Uzsora bűntett elkövetésével gyanúsítja a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 41 éves K. Józsefet és 37 éves feleségét. 2013. október 21-én fogták el őket a nyomozók Tokodaltárón. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2013 júniusában 15.000 forint kölcsönt adtak egy falubelijüknek. A sértett a pénzt nem tudta visszaadni a megbeszélt egy hónapon belül, így további egy hónap haladékot kért. A gyanúsítottak ezt megadták, a visszafizetendő összeget azonban duplájára emelték. Az idő múlásával az asszonytól egyre több és több pénzt követeltek.

 

K. József és felesége ennél is tovább ment. Elvették a sértett bankkártyáját és igazolványait, melyeket felhasználva naponta ellenőrizték, mikor érkezik pénz az asszony számlájára. A pénzintézet 2013. október 21-én értesítette a számlatulajdonost az utalásról. A hír hallatán a gyanúsítottak autóba ültették a sértettet és Dorogon a pénz felvételére kényszerítették. Ezt követően döntött úgy az asszony, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. A 41 éves K. Józsefet és 37 éves feleségét a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

/KEMRFK/

(forrás)