Emlőszűrés Lábatlanon
Egészségügy
2013. okt. 17.

<p style="text-align: justify;">Ingyenes emlőszűrést tart Lábatlanon október 24. és 31. között az Esztergomi Járási Népegészségügyi Intézet. A szűrésre a településen összesen 643, 45 és 65 év közötti hölgy kapott behívót.</p>

A szűrés helyszíneként a Rákóczi úton, a régi művelődési ház előtt mozgó szűrőállomást állítanak fel. Az Intézet kéri, hogy aki nem kapott behívó levelet, az jelezze ezt a KEM KH Tatabányai Népegészségügyi Szakigazgatási Szervnél a 34-es körzet 522-511-es telefonszámon.

 

A szűrővizsgálat célja, hogy az emlők röntgenvizsgálatával felderítse a még nem is tapintható rendellenességeket. A vizsgálat rövid ideig tart, a szükséges adatok rögzítése után a szakasszisztens az emlők megtapintását követően felvételeket készít az emlőkről. Az emlők összenyomása – ami a jól értékelhető képek készítését szolgálja – csak ritkán okoz kisebb kellemetlenséget.

 

Bár a behíváson alapuló szűrés kétévenként esedékes, ajánlott havonta figyelemmel kísérni az emlők állapotát és ha bármilyen elváltozást észlelünk, orvoshoz fordulni! A vizsgálat rövid ideig tart, gyakorlatilag kockázatmentes és általában fájdalommentes.

 

Bíztatjuk tehát azokat, akik kézhez kapják az emlőszűrésre szóló behívólevelet, hogy éljenek a szűrővizsgálat lehetőségével.

(forrás)