Ismét elérhető a Szeretgom
2013. okt. 13.

<p>8 nap szünet után ismét elérhető a Szeretgom.</p>

A leállást nem pihenéssel töltöttük - a kiszolgáló szoftver verzióváltása és ezzel párhuzamosan a portál átalakításának első fázisa is lezajlott. A legfontosabb változások azonban nem technológiai jellegűek, hanem az oldal logikai működését érintik.

  1. Megszűnik a hírbeküldés. Mostantól hírt - vagyis a főoldalon az objektív címke alatt megjelenő tartalmat - felhasználó nem tud beküldeni.  A hírek szerkesztőségi tartalmak, tényszerű, tárgyilagos tájékoztatást tartalmaznak, és objektíven állnak hozzá az adott témához. A rovat aloldalakon csak és kizárólag hírek jelennek meg.
  2. Hírbeküldés helyett mostantól az érdekelt személyek cikkeket tudnak létrehozni az oldalon. Ezek a cikkek azonban nem automatikusan kerülnek ki a főoldalra, hanem piaci alapon jelentetjük meg őket - gazdasági vagy politikai PR cikként. A főoldal középső hasábjában olvasható cikkek mindegyike ilyen lesz mostantól (jelenleg pedig az elmúlt hetek szubjektív, közlemény jellegű tartalmai lettek ide áthelyezve).
  3. Sokak kérése teljesült: a tartalmak kommentelése ismét teljes funkcionalitásában elérhető a tartalmi oldalakon. 
  4. Nagyobb hangsúlyt kaptak a felhasználói profil oldalak - egy felhasználó nevére kattintva lényegében a felhasználó "blogjára" jutunk, ahol az általa írt blogbejegyzések, a mások blogjaira írt reakciók, és a tartalmi oldalakon írt hozzászólások listázhatóak. Ugyanígy egy külön fülön érhetőek el a felhasználó által albumokba feltöltött képek is. 
  5. Agóra néven a felhasználói blogbejegyzések és az azokra érkező válaszok (reblogok) összességét listázó oldal került be még a menüpontok közé. 
  6. Az események feltöltése is változott - már nem szabad szöveges helyszín mező van az űrlapon, hanem helyszínt kell kiválasztani egy szabadon bővíthető listából. A helyszínek is tartalmi oldalak, kommentelhetőek, térkép pozícióval rendelkeznek - így az eseményeket is a táblázatos megjelenítésen túl immáron térképre elhelyezve is meg lehet tekinteni.
  7. Fontos változás az események kapcsán az, hogy a főoldalra nem kerül ki automatikusan minden esemény. Két opció közül választhat a feltöltő szervezet, ha az eseményt a főoldalon is listázni szeretné: vagy feltünteti a Szeretgomot, mint médiapartnert, vagy piaci alapon vásárolja meg a kiemelt pozíción való megjelenést.
  8. A rovat oldalak szerkezet is átalakult, ezek tartalmi feltöltése a jövő hét folyamán fog megtörténni - célunk, hogy minden rovat oldalon az adott témában releváns helyi információkat, linkeket gyűjtsünk össze.
  9. Mobiltelefonról böngészve kis képernyőre optimalizált változat látszódik az oldalból

 

+1:

 

Október 14-től a Szeretgom egy új munkatárssal erősít: a korábban a Szerda Magazinnál bemutatkozó Marczali Tamás lesz a portál tartalmi felelőse.