Magabiztos Vitéz győzelem Esztergomban
2013. szept. 30.

<p>RÖGBI EXTRA-LIGA: Esztergomi Vitézek RAFC-Exiles 27:12 (8:7)</p>

Kitűnő idő, ideális pálya várta a csapatok mérkőzését. Meglepetésre az igen jó erőket felvonultató fővárosi Exiles kezdett jobban. Az első tíz percben beszorították a hazaiakat, és a kilencedik percben egy szép céllal előnyre tettek szert. 0:7.

Ezután kezdett ébredezni a hazai csapat, és a 16. percben Koller hozta szokásos célját és szépített az eredményen, sajnos a jutalomrúgás kimaradt 5:7. A félidő további részében váltakozó játék volt. A félidő lefújása előtt büntetőrúgáshoz jutottak a vitézek, amit most Collet magabiztosan kihasznált. Így 8:7-es hazai vezetéssel zárult a félidő.

A második játékrész esztergomi fölényt hozott. Előbb a 8. percben Madarász, a huszonegyedikben újra Koller, majd a huszonharmadikban pedig Borzas értek el újabb célokat. A jutalomrúgásokat ezúttal is Collet értékesítette. A vendégek csak elvétve veszélyeztettek, sikertelen támadásaikat egy kivétellel hárította a hazai védelem. A Vitézek újabb bónuszpontos győzelme teljesen megérdemelt.

A legközelebbi mérkőzés Esztergomban a Magyar Kupa első fordulója 2013. 10. 19. Esztergomi Vitézek RAFC-Kecskeméti ARC.

Most hétvégén október 5-én a Magyar Nemzeti Válogatott Bulgáriába az ENC 2C-ben Szófiában lép pályára Neuzer András szövetségi kapitány és Sölösi László vezetésével.

A  készülő válogatott keretnek több esztergomi játékos is tagja.

 

Esztergomi Vitézek RAFC-Exiles  27:12(8:7)

Esztergom RCH pálya  200 néző. Vezette: Priskin

Vitézek: Heckel, Csákvári, Nagy, Jámbor, Madarász, Berbesi, Borzas, Koller (C), Czakó, Soós, Volentér, Zaiba, Iftode, Remsik, Collet

Csere: Mészáros, Köbl, Haspel

Célok: Koller 10, Madarász 5, Borzas 5, Collet 7.

Edző: Sölösi László