Rögbi: RRC LIGA Sikeres kezdés
2013. szept. 24.

<p>Esztergomi Vitézek RAFC- Zágráb 28:17 (11:7)</p>

Szép időben, nagyszámú nézőközönség előtt léptek pályára a csapatok. A Vitézék óriási erőbedobással kezdtek, és már a második percben a kapitány Koller Z erőszakos betörésével vezetést szereztek. A zágrábiak sem hagyták magukat, és a 15. percben elért céllal átvették a vezetést. A félidő további részében többnyire mezőnyjáték folyt, és a 18. valamint a 37. percekben kapott büntetőkkel melyeket Collet Gergő kíméletlenül értékesített, így a félidő 11-7-es hazai vezetéssel zárult.

A második félidőben a vendégek egy célt tudtak  vinni, de egyre többet szabálytalankodtak. Ez a Vitézeknek jött jól, mert a kiváló rugóformában lévő Collet négy büntetőrúgásával szemben nem volt ellenszerük így a találkozó hazai sikerrel zárult.

Ezen a mérkőzésen a csapat a edzői taktikai utasításait betartva nagy győzni akarással játszott. Az eredmény sem maradt el, méltóan ünnepelve Az Esztergomi Vitézek megalakulásának 30-dik évfordulóját.

 

Esztergom RCH stadion 1000 néző. Vezette :Predrag Stiglic( Szerbia.)

Vitézek:Heckel, Varga, Nagy, Jámbor, Marosi, Berbesi, Borzas, Koller (C), Soós, Suiogan, Iftode, Zaiba, Stanatin, Remsik, Collet

Csere: Bőhm, Siroki, Mészáros, Haspel, Volentér, Simon, Ardelán

Edző: Sölősi László

Célok: Collet:18 Koller 5