Több, mint ezer kötetes adomány a most nyíló könyvtárnak
2013. szept. 23.

<p>Visegrádról húsz láda könyvajándék érkezett az esztergomi teleházba.</p>

Nagy mennyiségű könyvajándékkal bővült a volt 4-es posta helyén nyíló Teleház könyvtára. A bezárt postai kirendeltség helyiségét már rég birtokba vették az Esztergomi Sakkiskola diákjai, ám a Teleház csak október 1-jén, kedden nyílik. A civilek a Szeretgomon tették közzé a felhívást, miszerint az induló közösségi házhoz könyveket keresnek.

 

A felajánlások eddig is szép számban voltak, múlt szerdán viszont egy nagyobb tétel érkezett a Budai Nagy Antal útra. Az adományozó nem más, mint a nyáron Visegrád központjában megnyílt Visegrádi Ószerész régiségbolt.



Az ajándék Esztergomba szállítását Váczy-Hübschl István vállalta, aki a Szeretgomnak elmondta, körülbelül 1200-1500 kötet érkezhetett ládákban Visegrádról.
Kovács Géza számításai szerint így már több, mint háromezres könyvállománnyal nyithatják meg a Teleházat. A civilek által életre hívott közösségi ház most székeket, faanyagot, polcokat, vár segítség gyanánt, hogy a községi könyvtárral vetekedő gyűjteményt el tudják helyezni. Felajánlásokból eddig nyolc polc gyűlt össze, ám ez kevés a több ezres gyűjteménynek, így a könyvek elhelyezése nem megoldott. E mellett továbbra is szívesen fogadják a megunt, feleslegessé vált köteteket.

Az Esztergomi Sakk Club szeptember 29-én a megyei másodosztályú sakkbajnokságban ebben a helyiségben fogadja az Almásfüzitőt.