Detektív Hétvége Esztergomban!
2013. szept. 23.

<p>Biztosan sokan olvastátok már Agatha Christie - „a krimi koronázatlan királynőjének” - regényeit és merültetek el órákon át a zseniális részletességgel leírt bűntények, detektívek és rejtélyek páratlan világában. A történetek olvasása közben gyakran úgy érzi az ember, hogy részese a történetnek – mint Poirot – egy igazi detektívként ered az árulkodó nyomok és a tettes nyomába.</p>

Az újonnan induló Rejtélyek Háza ezt az élményt szeretné megosztani a Krimi Tour nevű  szolgáltatásával mely egy izgalmas krimitúra, városnézés nyomozással, trükkös fejtörőkkel és egy kis krimivel fűszerezve.

Sőt, kétféle történtet közül is választhattok: KrimiTour vagy KrimiGom. 

Ha már Ti is unjátok az olyan városnézéseket, ahol a 20. szobor vagy múzeum látványa után már nincs ami felkeltené az érdeklődésedet, akkor ezt biztosan imádni fogjátok! Kicsiknek és nagyoknak, baráti társaságoknak, családoknak, turistáknak egyaránt ajánljuk!

A krimitúra útvonala Esztergom főbb látványosságait és nevezetességeit érinti, miközben egyre többet tudhatunk meg  az érdekes helytörténeti információkon és rímes fejtörőkön keresztül egy kedvelt történelmi személy halálának rejtélyes körülményeiről. A városnézéshez egy ajándék ital (az ifjú detektíveknek kis meglepetés) is jár, így a túra végeztével egy kellemes tea vagy kávé mellett pihenhetitek ki a fáradalmakat és fejthetitek meg a rejtélyt az összegyűjtött nyomok és információk segítségével. Sőt, ki is választhatjátok hova szeretnétek beülni, az ajándékfrissítőt a Lipót-terasz vagy Vár kávézóban fogyaszthatjátok el és itt kell leadnotok a megfejtéseket.

A nagyközönség, először Rejtélyek Háza által szervezett, Detektív Hétvégén próbálhatja ki ezt az újfajta városnézést, mely Szeptember 27.,28.,29. között kerül megrendezésre, ezeken a napokon várják a maximum 5 fős nyomozó csapatokat. Kétféle túra közül is választhattok, attól függően, hogy mennyire “krimisen” szeretnétek nyomozni. A KrimiTour nevű játék inkább könnyed hangvételű, míg a KrimiGom egy véresen komoly nyomozás. A csapatok egymástól függetlenül, bármikor indulhatnak a túrán, melynek időtartama nagyjából 2 óra. Az esemény végén a csapatok megfejtéseiket egy gyűjtőládába dobják és a résztvevők között egy szabadulós játékot  sorsolnak az október közepén nyíló Rejtélyek Szobájába.

 

Hétvégi kedvezményes, családbarát részvételi díjak:

 

  • Az esemény 10 éves kor alatt ingyenes!
  • 10-14 éves korig: 600Ft
  • 14 éves kor felett: 800Ft

 

A részvételi díjak tartalmazzák:  az előre nyomtatott feladatokat, fejtörőket, térképet és az ajándék italokat vagy egy kis meglepetést!

 

Az első nyom és induló állomás: Esztergom, Lőrinc utca 4.

Azon kívül, hogy egy izgalmas nyomozásban vesztek részt, és körbejárjátok a várost, Esztergom helytörténetével és egy felejthetetlen élménnyel is gazdagabbak lesztek!

 

Gyertek és mozduljatok ki a négy fal közül! Nyomozásra fel!

 

Részletek és Kapcsolódó linkek: