Most a kecskemétiek vágtak vissza
2013. szept. 19.

<p>Rögbi Extra-Liga: Kecskeméti ARC-Esztergomi Vitézek RAFC 12:7 (5:7)</p>

Szakadó esőben, hűvös szélben léptek pályára a csapatok. Az első tíz perc a hazaiak fölényével telt el, majd az ébredező Vitézek átvették a játék irányítását és a 28-dik percben a szemfüles Zaiba a célterületre juttatta a labdát. A jutalomrúgást pedig Collet értékesítette. A 30. percben Priskin játékvezető kiállította az imént célt szerző Zaibát, hogy miért –nem tudni. Az emberelőnyt kihasználva célt ért el a hazai csapat,a jutalomrúgást kihagyták, így a félidő 5:7 re a Vitézek vezetésével zárult.

A második játékrészben a hazaiak kezdeményeztek többet, meddő mezőnybeli fölényüket csak a hatvanadik percben tudták célra váltani egy nyílt tolongás akciót követően. A 74. percben a játékvezető meglepetésre kiállította a vendégek csapatkapitányát, Kollert. A mérkőzés további részeben az eredmény már nem változott így a vendéglátók egy cél különbséggel otthon tudták tartani a győzelemért járó pontokat.

A héten szombaton a Vitézek hazai pályán a Zágráb csapatát fogadják RRC (Közép-európai Regionális Rögbi Bajnokság) -rendezett mérkőzésen.

 

2013. szeptember 14. 

Kecskemét, Széktói stadion, 100 néző

vezette: Priskin

Vitézek: Heckel, Csákvári, Huszár, Jámbor, Koller(C) Ciprian, Berbesi, Mészáros, Collet, Iván, Zaiba, Bogdan, Remsik, Volentér, André

Csere: Suiogan, Siroki, Bádi, Böhm, Soós, Sikula

Edző:Sölösi László