Együtt-PM: Iszapömlés: a felcsúti Mészáros veszélyezteti Esztergomot
Közélet
2013. szept. 14.

<p>Az elmúlt hetekben lehullott csapadék iszappal terítette be az Esztergom-kertváros egy részét a Sátorkői út környékén. Az iszapot a közeli hulladéklerakóról hozta a víz, amelyet Mészáros Lőrinc (felcsúti polgármester, Orbán Viktor felcsúti helytartója) rekultivál.</p>

Hasonló havária már májusban is történt az érintett területen. Az esztergomi önkormányzat már többször felszólította a kivitelezést végző céget és a projektgazdát (vagyis Mészárosékat), hogy változtassanak az alkalmazott műszaki megoldáson, de a helyszínen meggyőződtünk róla, hogy még csak most kezdték tervezni a védőárkot. Egy százmilliós programot úgy csináltak végig, hogy nem volt működő megoldás a lefolyó vizek elvezetésére!
Mészárost nem a szakértelme alapján választották ki a közbeszerzésen: ebben a rendszerben csak az lehet sikeres, aki a focipályán együtt szotyizik Orbánnal. A felcsúti nagygazda és nagyvállalkozó - csak 2012-ben - 800 milliós osztalékot vett ki a cégéből. Esztergomban több érintett ház tulajdonosa kártérítést kér a vállalkozótól, aki eddig elzárkózott a fizetéstől, mert a fenti összegből erre nem futja.
Az Együtt-PM szerint a lakosság érdekében a rekultivációt megfelelő szakértelemmel rendelkező vállalkozóra kell bízni, és azonnal el kell kezdeni a lakosok kártalanítását!

Szilágyi László
a PM országgyűlési képviselője

(forrás)