Emberségből, lokálpatriotizmusból elégtelen!
2013. szept. 13.

<p>Ismét valami a politika áldozata lett, miközben szemen köpték, aljasul az esztergomiakat. Most jelen esetben Dr. Bády István múltja, jövőmentő munkája esett áldozatul a Bazilika árnyékában.</p>

Petróczy Gyula, Zoltai Dániel, Steindl Balázs, Bánhidy Vajk, Pál György (!), Kálmán Sándor, Pócsföldi József és Juhász István (!) arra voksolt, hogy a kormány füttyentésére csak úgy, odadobjuk a Magvető szobrunkat.

 Nem véletlen, hogy 2013. augusztus 29-én Meggyes Tamás és Ivanov Mihály (Fidesz) tartózkodott a szobor átadása kapcsán, mindkét képviselőnek van kapcsolódása a déli városrészhez, ismerik az ott élők véleményét. Most nem jöttek el szavazni! Pál György (Fidesz), nem először nem képviselte a választópolgárait, hozzá szoktunk, hiszen nem is ismeri a körzetét, de a környéken élő Juhász István voksolásán csodálkozunk. Nagyot hibázott, hiszen neki tudnia kell, amit Ivanov és Meggyes ismer, a Zala-mű az esztergomiak szobra, a királyvárosiak akarata az, hogy maradjon a Magvető szobor (legalább másolat), ami több mint műalkotás!

 Dombóvárról kellett volna példát venni és tisztelnünk saját múltunkat! Egyetlen képviselőnek nem volt olyan javaslata, hogy esztergomi, szakértői-történész bizottságot- kérjen fel a testület, hozzáértő, szakmai véleményre, de még a független, városi közvélemény-kutatás is indokolt lett volna! 

Az emberek aláírását is kétségbevonók, emberségből, lokálpatriotizmusból megbuktak.

Nem tehetünk mást: Szeptember 19-én, csütörtökön 18 órától mindenkit várunk a Magvető szobrot búcsúztató, fáklyás megemlékezésünkre.

 Kovács Géza

 2013. szeptember 13.