Ultimátumot adna Tétényi a TIVI-nek
Közélet
2013. szept. 12.

<p>Ha a képviselőtestület is megszavazza a polgármester előterjesztését, akkor 15 nap múlva megszűnhet a TIVI f.a. Kft.-vel még az előző városvezetés által kötött előnytelen közvilágítási szerződés.</p>

A mai rendkívüli testületi ülés egyik napirendi pontja a közvilágítás kapcsán kialakult helyzet rendezésére tesz javaslatot. Az előterjesztés szerint sem az ügyészségi feljelentések, sem a birtokvédelmi eljárás nem vezetett eredményre, viszont a szolgáltató továbbra sem tesz eleget a részletes számla iránti városi igénynek és a felszámolás alá került cég hitelezői által megkövetelt módon a szolgáltatást sem mondta fel. Ezen okok miatt a Tatabányai Törvényszéktől új felszámoló kinevezését kérte a hitelezői választmány.

Az előterjesztésben azt kéri a polgármester a képviselőtestülettől, hogy fogadjanak el egy határozatot, ami ultimátumot adna a Tivi f.a. Kft-nek: a szolgáltató vagy 15 napon belül helyreállítja a közvilágítást és részletes, a szerződésnek megfelelő elszámolást nyújt be a követelt közműdíjakról, vagy a város eláll a szerződéstől és kártérítési pert indít a Tivi f.a. Kft ellen.

(forrás)