Újabb kísérlet Esztergom elsötétítésére
Közélet
2013. aug. 29.

<p>Csütörtök reggel a csődeljárás alatt álló TIVI Kft. felszámolója, Schuszter Zsófia újból az utcára küldte az „embereit”, hogy folytassák Esztergomban a közvilágítás lekapcsolását. Miután a jogi csiki-csuki immár napok óta tart, és mint ismeretes, csak polgári engedetlenséggel sikerült több helyszínen meggátolni a héten a közvilágítás lekapcsolását, pár nappal ezelőtt Tétényi Éva polgármester lopás gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrkapitányságon.</p>

 Miután a polgármester a mai napon a helyszínre érkezett, és a munkát végző cég emberei nem tudták igazolni a munkavégzés jogszerűségét, (nem tudtak felmutatni vállalkozási szerződést) a rendőrség a helyzet tisztázásáig mindennemű tevékenység felfüggesztésére szólította fel a helyszínen lévő szereplőket. Tétényi Éva itt is elmondta, hogy - ahogy eddig is - arra kéri a vitás feleket, hogy a helyzetet tárgyalásos úton oldják meg és ne több ezer ember életét lehetetlenítsék el. Ezt követően a polgármester a járási ügyészségen rongálás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

 

Az Esztergomban jelenleg szolgáltató TIVI Kft.-hez közel álló ESTIVIL Kft.-vel, hasonló okok miatt a Pomázi Önkormányzat 2010-ben bontotta fel a közvilágítási szerződést. A www.otthonunkpomaz.hu internetes portál akkori híradása szerint a cég ott sem volt hajlandó elfogadni a felmondást, így akkor Pomázon ugyanúgy lakossági segítséggel védték meg a közvilágítást. Drága Bálint (TIVI Kft., ESTIVIL Kft.) ügyvezető.

 

Esztergom, 2013. augusztus 29.

 

Váczy-Hübschl István

sajtófőnök

Galéria

(forrás)