Új céget alapított a Strigonium
2013. szept. 10.

<p>Esztergompont Hirdető és Szolgáltató Kft. néven új céget alapított júliusban a Strigonium Zrt. Az új cég főtevékenységként médiareklámmal fog foglalkozni az alapító okirat szerint. Ügyvezetőnek Esztergom jelenleg gyermekgondozási szabadságát töltő jegyzőjének férjét nevezte ki a holding.</p>

A Fidesz frakció három évvel ezelőtti döntése értelmében a Strigonium vezetése teljhatalmat kapott, a képviselő-testületnek csak évente egyszer tartozik beszámolással, engedélykérési kötelezettségük nincs, bármilyen városi vagyonelemet hasznosíthat, eladhat, városi cégeket alapíthat, szüntethet meg. Az adósságrendezési eljárást lezáró egyezség következtében a cég az önkormányzat korábbi ingatlanvagyonának jelentős részét megszerezte.

A Strigoniumnak eddig is működött médiareklámmal foglalkozó leányvállalata EHÍR Esztergomi Hirdető Kft. néven - a Hídlap kiadásával és a köztéri reklámok bérbeadásával foglalkozó cég azonban évek óta csak veszteséget termel (2012-ben 42 millió forint, 2011-ben 29,5 2010-ben közel 11 millió forint mínuszról számolt be a mérlegjelentés) és jelenleg is több végrehajtási eljárás van folyamatban ellene.