Szürke iszap Esztergom-Kertvárosban
2013. aug. 28.

<p>A ma délelőtt lehullott nagy mennyiségű csapadék újra kritikus helyzetet teremtett az Esztergom-kertvárosi hulladék-rekultivációs terület mentén élőknek.</p>

A május elején lezúduló vízmennyiség már akkor sem tudott elfolyni a tervezett vízelvezető árkokban a Sátorkői úton, így hatalmas iszapmennyiség került a környező lakóházakba és udvarokba, megkeserítve ezzel az ott lakók életét.

 

A kivitelezést végző céget, a tervezőket és a projektgazdát az Önkormányzat már korábban felszólította, hogy megnyugtató műszaki megoldás szülessen a problémára. A ma délelőtti heves esőzés nyomán kialakult helyzet azt mutatja, hogy ezt megnyugtató módon nem sikerült megoldani, mivel az ideiglenes vízbefogadó medencék oldalfalai bedőltek és kiderült az is, hogy a földtöltés nem alkalmas nagyobb vízmennyiség megtartására.

Az újabb eső tovább gyengítheti a felázott töltést, ezért Tétényi Éva polgármester ma délután helyszíni szemlén kérte a kivitelezőt, hogy további esőzések miatt azonnal kezdjék meg az ideiglenes csapadékvíz-elvezető rendszer megerősítését.

 

Esztergom, 2013. augusztus 28.

 

Váczy-Hübschl István

Sajtófőnök