Harmadszor is elindul Majer István emléktúra, fotókiállítás a Kaleidoszkópban
2013. aug. 11.

<p>Kovács Tamás ismét szülőfalujából, Kürtről vág neki a harmadik Majer István nevét viselő túrának. Esztergomi állomásán előadást tart a Kaleidoszkópban, és megkoszorúzzák az esztergomi tanítóképző első igazgatójának sírhelyét.</p>

István bácsi nevét viseli a kürti 22. sz. Majer István cserkészcsapat, ezért Tamás 2011-ben egy sikeres, három hónapos olaszországi kerékpártúrát szentelt neki. Akkor beszámoltunk az eseményről, a túra után pedig interjút is késztettünk Tamással.

2012-ben, mivel Majer István, neves rézmetszőként és grafikusként több ízben volt Párizsban világkiállításon, Tamás a francia fővárost választotta úticélul, útközben megmászva a Mont Blanc-ot. Mivel idén augusztus 15-én van István bácsi születésének 200 éves évfordulója, egy kárpát-medencei kör szerveződik, mely során szinte minden nap élménybeszámolót/előadást tart. Esztergomban a Kaleidoszkóp Ház látja vendégül az előadást (FB esemény: https://www.facebook.com/events/401228629997130/) , amit egy fotókiállítással is fűszereznek.

Esztergom Majer István életében is egy nagyon fontos pont, az emléktúrának is egy kimagasló pontja lesz városunk.

Tamás kísérőivel egy koszorút helyez el augusztus 15-én, csütörtökön, Majer István születése napján az esti órákban István bácsi sírhelyén.