Ehingen főpolgármestere Esztergomban
2013. aug. 5.

<p>Alexander Baumann, Ehingen (Németország) főpolgármestere látogat Esztergomba augusztus 7-9 között. A főpolgármester a CDU tagja és 2010 októberében választották főpolgármesterré.</p>

Fotó: Piotr Tysarczyk

Kíséretének tagjai Dr. Wolf és Gudrun Brzoska. Mindketten Pro Cultura Hungarica díjasok. Ebben az elismerésben azok a külföldi állampolgárok részesülnek, akik a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében és terjesztésében, valamint a magyar nemzet és más nemzetek művelődési kapcsolatainak gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szereztek.

Dr. Wolf Brzoska már 1956 óta figyelemmel kíséri a magyar nemzet sorsát, külön figyelmet fordítva Esztergomra, mint testvérvárosra. Felesége Gudrun Brzoska egy nagyszerű magyar könyvtárat alapított Ehingenben, több, mint 1500 kötettel, amelyek német nyelvre lefordított magyar irodalmi alkotásokból állnak.

 A két város kapcsolatát megerősítendő Alexander Baumann és Tétényi Éva augusztus 7-én 16. 30-kor a Városháza nagytermében sajttájékoztatót tart a kulturális és gazdasági kapcsolatok jövőjéről, ahová szerkesztőségük munkatársát is várjuk.