8,3 százalékos a munkanélküliség a megyében
Gazdaság
2013. júl. 19.

<p>Komárom-Esztergom megyében júniusban folytatódott a nyilvántartott álláskeresők számának csökkenése: az első félév végén 8,3 százalék volt a részarányuk, ez januártól 1,3 százalékpontos javulást jelent - tájékoztatta a megyei munkaügyi központ igazgatója az MTI-t.</p>

Pákozdi Szabolcs elmondta: a változás a munkaviszonyukat elvesztőkként nyilvántartottak körében bekövetkezett csökkenésnek köszönhető, ugyanakkor a végzős diákok megjelenésével a pályakezdők létszáma emelkedett és meghaladta az összlétszám tizedét.
A nyilvántartásba vett pályakezdők több mint fele júniusban első alkalommal jelentkezett, ami lényegesen magasabb az év első öt hónapjában jellemző, 30 százalékos aránynál.
A munkaügyi ellátásból kilépők több mint harmadát, 939 főt közvetítés útján juttatták munkához. Közülük 246 álláskeresőt normál álláshelyre vettek fel, 693 munkába álló személyt különböző támogatási lehetőségekkel segítettek.
A megyében június végén 12 208 regisztrált álláskereső volt, a megyei kirendeltségek kínálatában 1383 munkahely szerepelt, ebből 1038 volt a nem támogatott állások száma.

MTI

 

(forrás)