„Vitéz János Tanárképző Központ”
Gazdaság
2013. júl. 3.

<div>2013. július 1-én Karunk új szervezeti egységgel bővült Vitéz János Tanárképző Központ néven. - írja a Pázmány BTK honlapja.</div>

A PPKE Vitéz János Kara június 30-án megszűnt, és az esztergomi képzések a Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar részeként működnek tovább. A képzési helyszín nem változik. Hamarosan minden fontos, hallgatóinkat érintő információ megtalálható lesz a Tanárképző Központ honlapján.

A kar hallgatóinak küldött Neptun-üzenet szerint szeptembertől a Vitéz János Kar "Vitéz János Tanárképző Központ" néven, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar részeként működik tovább. A levélben Dr. Botos Máté, a PPKE-BTK dékánja így fogalmazott:

"Mint új dékánja, tisztelettel üdvözlöm Önt és arról értesítem, hogy hallgatói jogviszonyában, egyetemi polgári jogaiban és kötelességeiben semmilyen lényeges változás nem történik. Arra törekszem, hogy a régi-új kar további működése során híven megőrizze a 170 éves esztergomi tanítóképző hagyományait és eredményeit, s hogy az integráció az Ön tanulmányainak lehetőség szerint zavartalan folytatását eredményezze. Bízom benne, hogy Ön, mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója, az új - ám az Ön számára változatlan - körülmények között sikeresen fejezi majd be tanulmányait, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, és az egykori Vitéz János Kar elvárásaihoz egyaránt méltóan."

(forrás)