Keresztény gólyatábor Esztergomban
Egyház
2013. júl. 2.

<p>Immár hatodik alkalommal lesz keresztény gólyatábor Esztergomban, ahová most is nagy szeretettel várják a szervezők azokat a fiatalokat, akik szeptemberben kezdik meg főiskolai vagy egyetemi tanulmányaikat az ország valamelyik felsőoktatású intézményében.</p>

Néhány évvel ezelőtt felsőbb éves diákok gondoltak először arra, hogy az egyetemre készülő hívő fiataloknak olyan programot szerveznek, amelyen megismerkedhetnek egymással, bepillanthatnak a keresztény közösségek életébe, hogy így könnyebben tehessék meg első lépéseiket a számukra még idegen környezetben. Így született meg az elmúlt években már HEGY (Hittel az Egyetemen) névvel fémjelzett tábor.

Az ősi Duna-parti városban szervezett programsorozat ezúttal is nagyszerű élményeket kínál; lesznek kötetlen beszélgetések, előadások – olyan meghívottakkal, mint Várszegi Asztrik vagy Becker Gábor –, játékos vetélkedők, az első estén a Keresztmetszet zenekar tart koncertet.

A tábor fővédnökeként Pákozdi István, budapesti római katolikus egyetemi lelkész tart majd záró szentmisét a Szatmári Irgalmas Nővérek kápolnájában, amely lelki útravalóul szolgálhat nemcsak a gólyák, de a szervezők számára is.

Időnként nehéz megmaradni kereszténynek a mindennapok kihívásai között, ez a tábor azonban lehetőséget ad arra, hogy az itt kötött barátságok, újonnan megalakult kis közösségek erőt adjanak a hétköznapokban, megerősítsék a fiatalokat abban, hogy érdemes bízni a Jóistenben, szeretni testvéreinket, megélni hitünket.

További információk és érdekességek megtalálhatók a táborról a HEGY Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/HittelAzEgyetemen), a honlapon keresztül pedig már lehetőség van jelentkezésre is: http://golyatabor.egylelk.com/jelentkezes

A szervezők várják a leendő egyetemistákat, főiskolásokat!

Magyar Kurír

(forrás)